Váci bölcsőde építését támogatja a megyei közgyűlés

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Bölcsődék és óvodák építésére nyertek pénzt Pest megyei települések, a közgyűlés összesen 5,1 milliárd forint elbírálásáról döntött legutóbbi ülésén. A listán egy váci beruházás is szerepel – derül ki a megyeháza friss közleményéből.

A Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése (VEKOP-6.1.1-15) című pályázat keretén belül épülnek, újulnak meg az alapfokú oktatási intézmények. A nyertes pályázók között több agglomerációs település is található, mivel itt a legnagyobb a kapacitáshiány a megyében.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió, maximum 400 millió forint volt. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 százaléka. A támogatási felhívás keretében a kedvezményezettek – más, önállóan nem támogatható tevékenységek mellett – intézmény/szolgáltatás infrastrukturális fejlesztése és eszközbeszerzések tárgyában nyújthattak be támogatási kérelmet.

A felhívásra helyi és nemzetiségi önkormányzatok és társulásaik, egyházak, civil szervezetek, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok és önkormányzati többségi tulajdonában lévő vállalkozások pályázhattak.

A terjedelmes listán szerepel, hogy a keretből mintegy 335 millió forint jut városunknak egy új bölcsőde építésére. Az önkormányzat már régóta tervezi, hogy bővíti a lehetőségeket, de eddig nem sikerült megfelelő pénzügyi forrást szereznie. A mostani megyei döntés lehetővé teszi, hogy a városháza gőzerővel hozzákezdjen az építés előkészítéséhez. ♦

Turistákat mentettek a tűzoltók a sziklás hegyoldalban
Egyhangúlag döntöttek: nem változik a megye neve
Vélemény írása Facebook profillal

Furucz Zoltán

A szerző újságíró, a Váci Napló alapító főszerkesztője.

  • 2017. 07. 09. at 14:03
    Permalink

    A tervezett építési helyszín ellen (deákvári vízgyűjtő, Bauer Mihály u.) a vízgyűjtő körül élők ez ellen tiltakoztak, aláírást is gyűjtöttek. Nem szeretné senki a környéken, hogy ezt az itt élőknek fontos közösségi teret beépítsék. Pedig sokgyerekes családokról van szó. Zöldterületként is fontos. A vízgyűjtő funkciója a környékről lezúduló vizek befogása. Itt focizik a környék apraja-nagyja. Itt szánkózik, sárkányt ereget, játszik. Kértük az önkormányzatot, hogy máshol jelöljön ki erre területet. Ha ide épül,megnő az autóforgalom és tovább csökken Vác zöldterülete! Kérjük, hogy jelöljenek ki alkalmasabb helyszínt! Fontos a bölcsődeépítés, megfelelőbb helyszínen!
    Az események leírása: http://vacitema.blog.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.