A pásztói Szűzanya szobor csodájáról ír a püspök

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Június végén a Váci Egyházmegyéhez tartozó pásztói Szentlélek templom Szűz Mária szobra nedvességtől fényleni kezdett. Többen is úgy vélték, hogy csodálatos könnyezésről lehet szó.

Mivel hasonló jelenségek már többször előfordultak – gondoljunk csak a győri vagy a máriapócsi kegyképekre -, érthető, hogy sokan érdeklődnek és állásfoglalást kérnek.

A különös történésekkel kapcsolatban Beer Miklós megyéspüspök az egyházmegyei honlapon tette közzé gondoltait.

„Jó alkalom ez a mostani élmény, hogy érzékenyebbek legyünk a mindennapi életünk apró csodáira. A hívő ember hálával veszi tudomásul, hogy minden pillanatban a gondoskodás, a megajándékozottság tényei vesznek körül bennünket. Szükségünk van egy ilyen figyelemfelhívásra, hogy rácsodálkozhassunk a teremtett világ minden titkára, emberi életünk, emberi kapcsolataink megmagyarázhatatlan ‚véletlenjeire’.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Nem az a kérdés, hogy könnyek vannak-e a szobor arcán, hanem az, hogy miként válaszolunk az Úristen minden pillanatban megnyilvánuló szeretetére.

Imádkozzunk és testvéri szeretettel adjuk tovább mindazt a csodálatos lehetőséget, amelyet mi is úgy kaptunk. Szeretettel törődjünk egymással! Ha ezt elmulasztjuk, akkor joggal sirathat minket a Szűzanya” – írja a püspök. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments