Vácon keresett házat, de kiutasították a brit politikust

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ „Orbán Viktor miniszterelnök szó szerint azt mondta, hogy várja a Nyugat-Európából érkező valódi menekülteket. El akartunk jönni, erre most kitiltanak?” – ezt James Dowson mondta telefonon a 444-nek. A brit férfit a TEK javaslatára tiltották ki Magyarországról, miután a terrorelhárítás szerint a nemzetbiztonságot fenyegeti. A brit politikus a portál szerint Vácon vásárolt volna házat.

„Hat héttel ezelőtt a ferihegyi reptéren állítottak meg. Pár óra után annyit közöltek a TEK-től, hogy két évre ki vagyok tiltva Magyarországról. Milyen eljárást ez? Ha azt hiszik, hogy terrorista vagyok, akkor tartóztassanak le, és bizonyítsák be a bíróság előtt.” Dowson azt mondta, hogy ügyvédeket fogadott, és a saját brit parlamenti és európai parlamenti képviselőjének is kérte a segítségét az ügyben. Arról beszélt, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságáig is hajlandó elmenni az igazáért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

A Guardian szerint nagy vagyonnal rendelkező Dowson volt az egyik középpontja a nemzetközi szélsőjobb Magyarországon formálódó közösségének, róluk a héten itt írtunk hosszabban. Dowson nem csak a Magyarországon élő külföldi szélsőségesekkel ápolt jó kapcsolatokat, a magyar radikálisokat is jól ismerte.

Dowson saját bevallása szerint 17 éve rendszeresen jár Magyarországra, az utóbbi időben félig itt is élt, és tavasszal még a teljes átköltözést tervezgette. „Angliában már eladtunk dolgokat, az egész család arra készült, hogy Magyarországra jön, négy gyerek, hét unoka, mindenki.”

Dowson szerint a kitiltása egyértelműen politikai döntés lehetett, és saját állítása szerint semmilyen veszélyt nem jelent a magyar nemzetbiztonságra. A brit férfi egyébként Knights Templar International néven üzemeltet egy 500 ezer követővel rendelkező Facebook oldalt. A Knights Templar célja az volt, hogy egybegyűjtse az európai szélsőjobb militáns szervezeteit, és morális útmutatást nyújtson nekik. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments