Ma van a védőnők napja, Vácon is ünnepeltek

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Magyar Védőnői Szolgálat 2015-ben ünnepelte fennállásának 100 évfordulóját, a kisgyermekek és családok egészségvédelmét ellátó magyar hálózat világszerte szinte egyedülálló, ezért hungarikumnak is nyilvánították.

Június 13-a a Magyar Védőnők Napja. Ez alkalomból Vácon is köszöntötték a dolgozókat, akiknek munkája egyedülálló településünkön is, igaz ezt leginkább az édesanyák tapasztalják meg.

A kis ünnepséget Járja Andrea, a Szociális Szolgáltatások Házának vezetője nyitotta meg. Emlékeztetett: a védőnők munkája szerteágazó és nagyon fontos a leendő édesanyák számára.

Az önkormányzat és a város nevében Manninger Péter, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében visszaemlékezett arra, hogy több mint 100 évvel ezelőtt, 1915. június 13-án, Stefánia, belga királynő védnöksége alatt született meg a védőnői szakma.

A beszédek után, a nap folytatásában a stressz kezelésében kaptak segítséget a váci szakemberek, hiszen jóga, masszázs és szakmai előadás várta őket. ♦

Csütörtökön lesz a tanévzáró, péntektől vakáció!
Ajánló a VéNégy harmadik napjára

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*