Hatalmas pénzekkel csábítják el a váci focistákat

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A szezon már június első hétvégéjén véget ért a Vác FC NB II-es focicsapata számára. Csapatunk az előkelő hatodik helyen zárta a bajnokságot. A játékosok már javában pihennek, azonban a háttérben gőzerővel folyik a munka. Erről és a mögöttünk hagyott évadról beszélgetett a klub honlapjának munkatársa, Varga Péter Nagy Tibor vezetőedzővel.

– A cél az volt, hogy az első nyolc-tízben legyünk benne. Én úgy gondoltam, a keret alkalmas rá. Nekem a titkos vágyam az volt, hogy dobogós helyet sikerül megszereznünk. Voltak is olyan időszakok, amikor erre lehetőségeink voltak – értékelte a bajnokságot a tréner.

Központi Gyógyszertár Vác

A felkészülésnél nyáron megpróbáltunk olyan játékosokat hozni, akik a Váchoz kötődnek, akik tudnak nekünk segíteni. Úgy gondolom, az a 8-9 játékos – két játékos kivételével – teljesen hozta az elvártakat, és megfeleltek annak, amit mi szerettünk volna. Hozzájuk még csatlakozott Balajti Ádám, aki támadó poszton sokat segített nekünk.

Jó alapozás után jól sikerült az ősz. Az elején nehezen indultunk. Idő kellett, hogy összeálljunk, hiszen sok játékos jött, de az ősz végére már látszott, hogy ez egy ütőképes csapat lesz.

– Már tavaly nyár elején világossá vált mindenki számára, hogy hazai mérkőzéseinket Dunaújvárosban fogjuk játszani. Ennek tükrében kérlek, értékeld a csapat szezonban nyújtott teljesítményét. Bíztál, hittél benne, hogy szerepelhetünk ilyen jól?

– Én az első perctől kezdve bíztam abban, hogy jól fogunk szerepelni. Egy mentálisan nagyon erős csapatot sikerült összeszedni, akik emberileg is nagyon jók. Ami a nehézség volt, az az idegenbeli játék. Volt egy tabella fönt, hogy idegen-hazai. Nekünk azonban csak idegenbeli tabellánk volt, amin hatodikak lettünk. Úgy gondolom, hogy mi csak idegenben játszottunk, ami által körülbelül 7-8 pont benne maradt a csapatban, amit hazai pályán le tudtunk volna hozni. Plusz ez rengeteg energiát is felemésztett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Azt az emberek nem gondolják át, hogy nekünk minden hazai meccsre utaznunk kellett, oda két és fél órát, vissza két és fél órát, idegen környezetben játszani. Hál’ Istennek az ultrák, és a négy úriember (Lebán Tibor, Molnár Ferenc, Latorovszky Gábor, Jakab Béla – a szerk.), akiket megemlítettem az évzárón is, kísértek minket mindenhova, az úgymond hazai meccsekre is. De úgy hiszem, hogy itt Vácon, ha lett volna 6-800, pláne amikor jól szerepeltünk, 1000 néző, az egész más eredményeket hozott volna ki egy csomó mérkőzésen.

Ezzel sajnos nem tudtunk élni. Ezért mondom, hogy ez a hatodik hely nekem felér a győzelemmel. Ezt végig csinálni a srácoknak, hogy volt olyan hét, hogy 1100 kilométert utaztunk két hazai mérkőzéssel, azért az nem kevés.

– A csapatnak már elkezdődött a rövidre szabott nyári szünet. Te azonban még nem pihenhetsz, hiszen a vezetőséggel együtt elő kell készíteni a következő szezont. Gondolom a keretben is lesz némi mozgás. Erről lehet már tudni valami konkrétumot, vagy ha még nem, akkor legalább annyit, hogy milyen posztokra szeretnél mindenképpen új játékosokat igazolni?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci karatesiker Hollandiában

– Sajnos vannak olyanok, akiket nem mi küldünk el, hanem maguktól mennek el. Már nyilvános Dlusztus Andrásnak a távozása (kölcsönbe 1 évre Békéscsabára) és Szentpéteri Viktor távozása (MTK). Mellettük vannak olyan játékosok, akiket mi küldtünk el, mert nem is a hozzáállásuk, hanem a játékstílusuk nem illett bele a mi játékunkba. Ezért most jelen pillanatban 11-12 felnőtt korú játékosunk van.

Állandó napi tárgyalásban vagyunk játékosokkal, de azt azért hozzá kell tenni, hogy itt „elszabadult a pokol”. Itt például a Győr, a Kisvárda, a Békéscsaba olyan fizetéseket, olyan lehetőségeket ajánl játékosoknak, amikkel mi egyszerűen nem tudjuk felvenni a versenyt, és úgy gondolom, hogy nem is kell. Tehát azt, hogy valaki egy posztra összevásárol hat-hét játékost és majd ülnek a padon, vagy még ott sem, hát mi ezt nem szeretnénk.

Lehet, sőt biztos, hogy ez egy sokkal nehezebb év lesz. Szinte egy új csapatot kell építeni. Úgy gondolom, hogy akkor inkább hozzunk fiatalokat, erősítsük meg őket a felnőtt futballra, és nézzük meg, hogy a következő években mire leszünk képesek. Mondom, ez egy nagyon nehéz év lesz. Nagyon nehéz igazolni játékosokat, hihetetlen nagyok az anyagi elvárásaik. De hát sajnos ehhez fel kell vennünk a kesztyűt. Ha anyagiakkal nem tudjuk, akkor munkával.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

– A szezon értékelése után, tekintsünk egy kicsit a jövőbe. A rövid pihenés után mikor kezdődik újra a kemény munka, illetve mire számíthatnak a fiúk a felkészülés során?

– Június 26-án kezdtünk délután. Az első héten csak szerdán van két edzés, utána viszont két hétig egyfolytában. Az első hét az inkább közepes, rávezető lesz. Remélem, addigra megjönnek azok az új játékosok is, akiket szeretnénk leigazolni. Ahogy már mondtam, ezek zömében fiatal játékosok, remélem, hogy beválnak. Olyanokat próbálunk hozni, akik emberileg és játéktudásban is beleillenek a Vác filozófiájába.

Utána jön egy-két hét, ami nagyon kemény lesz. Délelőtt, délután edzünk, mérkőzésekkel, meglátjuk, hogy állunk össze. Szerettem volna játékrendszert változtatni, de ez most ebben a pillanatban csak egy álom marad. Még támadóbbá szerettem volna tenni a csapatot, de a távozók miatt, el kell gondolkozni azon, hogy mi az, amit tudunk majd játszani, hogy sikeresek legyünk – nyilatkozta a klub honlapjának Nagy Tibor vezetőedző. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments