Jó hír a megyében: kevesebb a bűncselekmény

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A megyei közgyűlés eheti ülésén a képviselők egyhangúlag elfogadták a megyei rendőr-főkapitány beszámolóját. Dr. Mihály István (képünkön) előadásában elmondta, hogy a megye illetékességi területén 2016-ban regisztrált bűncselekmények száma 22 ezer 679 volt, ami 14,6 százalékos csökkenés jelent 2015-höz viszonyítva.

A főkapitány kijelentette, hogy a 2017-ben is szeretnék folytatni az elmúlt években megkezdett folyamatokat, erősíteni a pozitív tendenciákat, ezért – többek között – fontos feladat a bűnügyi szolgálati ág eredményességének további javítása, különösen a lopások, betöréses lopások és lakásbetörések tekintetében.

Kiemelt feladat az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorítása, illetve a helyszíni intézkedések – szemlék, adatgyűjtések, tanúkutatások – színvonalának és eredményességének javítása – tudósít az ülésről a megyeháza honlapja.

A megyei közgyűlés ülésén azt is bejelentették: megalakult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Terület- és Gazdaságfejlesztési Klaszter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A klaszter kulcsszereplői a kezdeményező Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, Vecsés Város Önkormányzata, Budapest Főváros Önkormányzata, Pest Megye Önkormányzata, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt., valamint a magyar és európai légiközlekedés irányításában meghatározó állami vállalat, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.

A klaszter célja hogy a budapesti repülőtér és közvetlen környezete kiemelt figyelmet kaphasson az országos és regionális fejlesztések során. Az együttműködés legfontosabb célkitűzése, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Magyarország gazdasági növekedésének kulcsszereplőjeként megerősítse vezető pozícióját a Kárpát-medencében.

A Pest Megye Közgyűlése által 2015-ben elfogadott klaszteralapító szándéknyilatkozat aláírása óta eltelt időszakban az együttműködésben részt vevők rendszeresen szerveznek szakmai találkozókat és egyeztetik reptéri régióval kapcsolatos fejlesztési elképzeléseiket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A közgyűlés emellett elfogadta a Pest megye 2020-ig tartó hulladékgazdálkodási stratégiáját és a Duna-Tisza-közi Homokhátság Fejlesztési Tanács működési beszámolóját. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments