Ismét boronkays lett a diákpolgármester

Váci Napló/a város (Ribáry Zoltán) ♥ A május 2-án rendezett hagyományos városi diáknapon eldőlt, hogy az elkövetkező egy évben Wafi Omár, a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma tanulója töltheti be a város diákpolgármestere tisztet.

A diáknap ezúttal is a jelöltet állító iskolák kampányműsoraival kezdődött, éspedig új helyszínen, a Zenepavilonnál, ahol több száz fiatal gyűlt össze, s természetesen úgymond „külsős” érdeklődők is szép számban csatlakoztak hozzájuk.

A Madách gimnázium indulójának kényszerű visszalépése után a Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Szakgimnáziuma, a Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és a Boronkay iskola csapata mutatta be a jelöltjüket támogató kampányműsorát, az előadásokban a zene és a tánc játszotta a főszerepet, no meg – a kiírásnak megfelelően, a környezettudatosságot népszerűsítve – a csomagolóanyagok felhasználásával készült kreatív öltözékek felvonultatása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A folytatásban környezetvédelmi vetélkedőn vehettek részt a benevezett – nem csupán a jelöltet állító iskolákat képviselő – csapatok.

A kampányműsorok értékelése, a vetélkedő eredménye és a diákok szavazatai alapján – szoros versenyben – eldőlt, hogy Wafi Omár (képünkön fent), a Boronkay jelöltje veheti át a diákpolgármesteri tisztet elődjétől, megelőzve Deák-Sala Andrást (Közgáz) és Zolnai Sárát (Konzi).

A városháza dísztermében rendezett eredményhirdetésen és díjkiosztón Bíró György főszervező hangsúlyozta: az idősebb generációk tagjai értelemszerűen nem tudnak már a fiatalok fejével gondolkozni, ezért fontos, hogy a diákok előálljanak ötleteikkel, megfogalmazzák vágyaikat, elvárásaikat, aztán összefogva a felnőttekkel, tegyenek is céljaik megvalósításáért.

– Ünnep volt ez a mai nap, hiszen minden választás a demokrácia ünnepe. Az élet szabályok, keretek között zajlik, és fontos, hogy ti, fiatalok magatok is felelős szerepet vállaljatok abban, hogy minél tartalmasabbak lehessenek a diákéveitek. Mi pedig igyekszünk segíteni benneteket terveitek megvalósításában – mondta köszöntőjében Mokánszky Zoltán alpolgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A környezetvédelmi vetélkedőben – a Madách gimnázium és a Konzi előtt – a Boronkay csapata győzött, a legjobb szlogen és a legjobb kampányműsor díját a Közgáz nyerte el.

Az új diákpolgármester, Wafi Omár tervei között szerepel a Boronkay-Madách iskolatalálkozók hagyományának újjáélesztése, hosszabb távon más intézményeket is bevonva. Fontosnak tartja, hogy minél több szemétszedési akció legyen városszerte, szeretné elérni, hogy ezekben egyre több diák vegyen részt. Kiemelt célja, hogy kifejezetten a fiataloknak szóló személyiségfejlesztő előadásokkal is bővüljön a városi programkínálat. Elképzelt továbbá egy programot annak érdekében, hogy szabad csupasz falfelületeken minél többen felfesthessenek művészi igényű, beszédes graffitiket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments