Galambos Péter erről álmodott: aranyérem Belgrádban

VÁCI NAPLÓ/MTI/sport ♥ Galambos Péter nyerte a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyét az evezősök idei világkupa-sorozatának első állomásán, Belgrádban. A magyar szövetség Facebook-oldalán olvasható tudósítás szerint a magyar versenyző a szakadó eső és a hideg ellenére is kitűnően teljesített a vasárnapi döntőben.

Már az első métereken a mezőny élére állt, s bár féltáv után svájci és belga ellenfele feljebb zárkózott, ő továbbra is őrizte a körülbelül egy hajóhossznyi előnyét. Az üldöző két-három egység a táv utolsó 500 méterén hatalmas hajrába kezdett, megközelítették a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Galambost, de a 30 éves váci sportoló remek finissel elsőként ért a célba.

A zárónapi A-finálék közül még a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesek futamában volt magyar versenyző, itt Szigeti Roland és Forrai Dávid a négy induló között a negyedik lett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A B-döntős magyar egységek közül Abid Syham (könnyűsúlyú egypár) összesítésben a nyolcadik, Simon Béla és Juhász Adrián (kormányos nélküli kettes), illetve Papp Gergely és Matheisz József (normálsúlyú kétpár) a tizedik, Tamás Bence és a váci Csiszár Péter (könnyűsúlyú kétpár) a 11., Pétervári-Molnár Bendegúz (normálsúlyú egypár) pedig a 12. helyen zárt Belgrádban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments