Galambos Péter éremesélyesként száll a hajóba

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Bár a Simon Béla, Juhász Adrián duó címvédésére kevés az esély, a váci Galambos Péter révén ezúttal is van éremesélyes versenyzője a magyar küldöttségnek a csehországi Racicében péntektől vasárnapig sorra kerülő evezős Európa-bajnokságon. A nevezettek között van a szintén váci Csiszár Péter is.

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes, 30 éves váci sportoló, Galambos Péter három hete megnyerte a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyét a világkupa-sorozat első állomásán, Belgrádban, s most is minimum elvárás vele szemben, hogy bejusson a legjobb hat közé.

„Ez a minimum, de Péter az éremesélyesek közé tartozik” – jelentette ki az MTI-nek Szierer János szövetségi kapitány, aki összesen hét egységet nevezett a Prága melletti pályán sorra kerülő regattára.

Galamboson kívül még a Simon, Juhász kormányos nélküli kettes esélyes az A döntőbe kerülésre, s bár tavaly nagy meglepetésre megnyerték ezt a számot, a szakvezető szerint most a dobogós helyezés is bravúr lenne.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A könnyűsúlyú négyesek versenyére mindössze öt hajó nevezett, így a Krpesics Péter, Forrai Dávid, Szigeti Roland, Fiala Balázs összeállítású kvartett már döntős, a finálé előtt csak egy úgynevezett pályabeosztó futamot kell majd lehúznia, míg Pétervári-Molnár Bendegúztól (egypár), a Matheisz József, Papp Gergely kettőstől (kétpár) és a Tamás Bence, Csiszár Péter (könnyűsúlyú kétpár) duótól B döntős szereplést remél a kapitány.

Az egyetlen magyar női induló Abid Syham lesz könnyűsúlyú egypárban, vele kapcsolatban Szierer János úgy fogalmazott: elsősorban menedzselési céllal indítják, de szeretné, ha bejutna a B döntőbe, azaz a 7-12. hely között zárna.

Pénteken az elő- és reményfutamokat, szombaton pedig a középdöntőket bonyolítják le az Eb-n. Az A és B döntőkre vasárnap kerül sor. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments