Vigyázat, most kezdődik a betörők nagy hete

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A hosszú hétvégeken és a nyaralási szezonban megnövekszik a betöréses lopások száma – figyelmeztet a húsvéti szabadnapok előtt a MABISZ. Gilyén Ágnes kommunikációs főosztályvezető az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, ilyenkor különösen érdemes figyelni az ingatlannal kapcsolatos védelmi intézkedésekre, illetve megelőző intézkedéseket tenni. 

Egy év alatt több mint 47 ezer lakásbetörés történt Magyarországon, és a leginkább érintett terület Budapest, valamint a közép-magyarországi régió.

„Mielőtt elindulunk otthonról, érdemes megnézni, hogy minden ajtót és ablakot bezártunk-e, érdemes megkérni egy szomszédot vagy rokont, hogy időnként ellenőrizze az ingatlant, ürítse ki a postaládát” – mondta Gilyén Ágnes. A veszélyforrások közé sorolta azt is, hogy nagyon sokan közzéteszik a közösségi oldalaikon, hogy elutaztak, és a rendőrség tapasztalatai szerint ez gyakran figyelemfelhívó a betörőknek is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A MABISZ szakembere emlékeztetett arra is, hogy a lakások alapbiztosításában többnyire csak az úgynevezett katasztrófakárok vannak benne, a betörésből eredő károk megtérítése már a kibővített biztosításokban van csak benne, és a biztosítási összeg nagyban függ az alkalmazott biztonsági rendszerektől. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments