Vasúti gyújtogató: elfogták, elengedték, elfogták

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya Sz. László 38 éves albertirsai lakos ellen.

A jelenlegi adatok szerint a gyanúsított március 20-án 22 óra körül a váci vasútállomás peronján várakozó sértettekkel veszekedni kezdett, majd a ruházatukat égésgyorsítóval lelocsolta. A folyadékból a földre is öntött, amit egy égő cigarettacsikkel próbált meggyújtani. Ezt az időközben a peronra érkező vasúti biztonsági őr oltotta el.

Sz. László a cselekmény elkövetése közben folyamatosan szidalmazta a sértetteket és a ruházatából egy kést vett elő, azzal nyomatékosította a fenyegetését. Ezt követően a helyszínről távozott, de közben egy másik, szintén a peronon várakozó férfit is megfenyegetett a nála lévő késsel – írja a police.hu.

Az eset kapcsán március 20-án közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az akkor rendelkezésre álló adatok és a sértettek közreműködésének hiányában a körülmények tisztázása nem volt lehetséges, és nem álltak fent a rendőrségre előállított férfi őrizetbe vételének törvényes feltételei, ezért a nyomozók őt szabadon bocsátották.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nemcsak pénzt, hanem bűncselekményből származó tárgyakat is elfogadott a kábítószerért cserébe a váci férfi

A sértettek felkutatását és kihallgatását követően a nyomozást a rendőrség emberölés kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatta tovább.  A bűncselekmény elkövetése kapcsán azonban a gyanúsított kihallgatása nem volt lehetséges és mivel a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a Pest megyei nyomozók elrendelték a körözését.

A rendőrök a 38 éves férfit március 25-én a késő esti órákban – állampolgári bejelentés alapján – fogták el Erdőkertesen. Előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Az illetékes bíróság március 28-án kedden elrendelte az előzetes letartóztatását. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments