Váci katolikus főiskola: a rektor marad is, meg nem is

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Fülöpné Erdő Mária továbbra is az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora, megbízatásának lejártáig, július 31-éig a szabadságát tölti, ellene nincs és nem is volt szabálytalanságok miatt indított eljárás – közölte a Váci Egyházmegye kedden az MTI-vel.

Az egyházmegye arra reagált, hogy a Népszava keddi számában megjelent – és ez alapján tegnap mi is hírül adtuk -, hogy távozik posztjáról az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora. Úgy fogalmaztak: bár hivatalos indoklás még nincs, a háttérben „a főiskolát évek óta sújtó botrányok állhatnak”.

Az egyházmegye közleményében ismertette: Fülöpné Erdő Mária rektori megbízatása július 31-én jár le. A rektor „az évek során felgyülemlett, ki nem vett szabadságára, valamint egészségi állapotára” tekintettel kérte, hogy a megbízatásából hátralévő időt szabadságon tölthesse. Kérését elfogadta Beer Miklós, aki váci megyéspüspökként a főiskola fenntartója, valamint a mindenkori rektor munkáltatója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Fülöpné Erdő Mária tehát továbbra is az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora, megbízatásának lejártáig a szabadságát tölti, ellene nincs és nem is volt szabálytalanságok miatt indított eljárás – hangsúlyozták.

Az intézményt július 31-ig a tanulmányi rektorhelyettes, Libor Józsefné Csák Zsuzsanna vezeti. A rektori pozíció betöltésére a fenntartó egy későbbi időpontban tesz közzé pályázatot a vonatkozó jogszabályokban meghatározottak szerint – közölték. Azt írták: a Váci Egyházmegye ezúton is megköszöni Fülöpné Erdő Máriának „a főiskoláért végzett munkáját, erőfeszítéseit”. (fotó: Magyar Kurír) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments