Váci diplomabotrány: már nem nyomoz a rendőrség

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola ellen indított összes nyomozást megszüntette a rendőrség. A rektor szerződése nyáron lejár, addig szabadságon lesz – írja az Eduline.

Nemrég derült ki, hogy a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora távozik. Fülöpné Erdő Mária – aki Erdő Péter bíboros húga – távozását hivatalosan nem indokolták, de az utóbbi években több nyomozás is indult a főiskola egyes ügyeiben.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a váci rendőrség az elmúlt öt évben indított négy nyomozás mindegyikét megszüntette.

A Váci Egyházmegye a távozásról és a botrányokról szóló korábbi hírre úgy reagált: Fülöpné továbbra is a főiskola rektora, megbízatásának lejártáig, július 31-éig a szabadságát tölti, ellene nincs és nem is volt szabálytalanságok miatt indított eljárás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A Népszava tudta meg nemrég, hogy távozik posztjáról a rektor. Az intézmény belső vizsgálata botrányok sorát tárta fel. Például azt, hogy 1286 hitelesített 62 esetben nem lehetett volna oklevelet adni. A lap szerint többen is úgy végezték el a képzéseket, hogy nemhogy a kimeneti, még a bemeneti követelményeknek sem feleltek meg.

A MN szerint a rendőrség a fentihez hasonló 4 ügyben is nyomozott, ám minden vizsgálatot megszüntettek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments