Nézd meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor ma reggeltől egy pár napig életben marad a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten.  Felesleges cifrázni, kinek mennyit pöfög az új dízel, vagy mennyire káros egy öreg busz, mert a szabályozás szövege alapján ez az egy mondat a lényeges.

A vezess.hu cikke szerint ma, hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

A legfontosabb pedig, hogy ezt nem szabad összekeverni a sokszor emlegetett I-től VI-ig terjedő,  európai környezetvédelmi normákkal. Az Euro besorolás helyett a hazai szabályozás egy 0-tól 16-ig terjedő skálán osztja be a járműveket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Autónk besorolását a forgalmi engedély hátoldalán találjuk, a a V.9 rovatban, ahogy az a képen is látszik.

Tehát ha itt egy 0 és 4 (igen még a négyes is) közé eső számot találunk, akkor holnap ne induljunk Budapest felé autóval, mivel a gépjárműforgalmat korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, és annak megszegőivel szemben 150 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments