Már hetente kétszer közli a NAV a cigarettaárakat

VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ Közzétette Nemzeti Adó-és Vámhivatal a január 9-től érvényes cigaretta-, szivarka- és vágottdohányárakat. Mostantól hetente kétszer változhat a dohánytermékek ára. A jövedéki adótörvény és a dohánytörvény rendelkezései alapján a NAV honlapján teszik közzé 2017. január 1-jét követően a kiskereskedelmi eladási árat.

Az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat. Az állami adó- és vámhatóság által közzétett árak hatályba lépésének napja – függetlenül attól, hogy az esetleg munkaszüneti nap – hétfő vagy csütörtök lehet.

A NAV egy 83 tételből álló listát tett közzé, amelyen 11 szivarka-, 20 finomra vágott dohány- és 52 cigarettafajta szerepel. A kiskereskedelmi eladási árat tartalmazó adójegyes dohánygyártmányok továbbra is kizárólag az adójegyen feltüntetett áron értékesíthetőek, így azokat a lenti listák nem tartalmazzák – írja az Inforádió honlapja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Több mint 250 ezer ember küzd demenciával Magyarországon - Egyedülálló képzéssel segíti a betegeket ápolók munkáját a Johannita Segítő Szolgálat

A cigaretták közül a legtöbbet az Eve Sunflowerért kell fizetni 1150 forintot, míg a kék Hungária doboza 970 forintba kerül.

Szivarkából a legolcsóbb termék a NAV listáján a 17 darabos Silverado Blue, amelyért 370 forintot kell fizetni, míg a 20 darabos Pegazus V XL ára 595 forint. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments