Szolnokon indítja az új évet a Vox Humana

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Vérpezsdítő latin ritmusokkal, remekbe szabott tánckoreográfiákkal és fülbemászó dallamokkal köszönti a Szolnoki Szimfonikus Zenekar az új esztendőt január 7-én. A Szimfonikus táncok című tánckoncert megálmodója Izaki Maszahiro japán karmester – közölte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője az együttes szerdai szolnoki sajtótájékoztatóján.

A zenekar vendége lesz az elmúlt évben nagy sikert aratott Pécsi Balett, de újra találkozhat a közönség a Budapest Táncszínház művészeivel is. Első alkalommal mutatkoznak be a produkcióban a helyi SZOLDANCE Táncsport Egyesület és a budapesti Latin Carnevál nevű formáció művészei. A kórusok között új szereplő lesz a Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus és a váci Vox Humana Kórus.

A műsor keretét John Rutter Magnificat című művének részletei adják, és Piazzolla Libertangója, valamint Leonard Bernsteinnek a West Side Story zenei anyagából készített, Szimfonikus táncok című műve mellett elhangzik Márquez Danzón No. 2. című darabja, valamint több részlet Bartók Béla Táncszvitjéből. Ezt követi majd Léo Delibes Sylvia című balettje, Dvorak IX. (e-moll) Az új világból szimfóniájának második tétele, és végül Ketélbey Perzsa vásár című műve. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments