Mintegy 246 milliós karácsonyi ajándék a kórháznak

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A karácsony a szeretet, a családok, a kisebb-nagyobb közösségek ünnepe. Ilyenkor még egy olyan folyamatosan működő intézményben mint a miénk is, megállunk egy pillanatra, hogy a hétköznapok rohanása közepette legalább egy rövid időre jobban egymásra, azokra az értékekre figyeljünk, amelyeket a karácsonyi ünnepkör, az emberi összetartozás legszebb pillanatai keltenek éltre – kezdte köszöntő beszédét Sámoly György a kórház éttermében december 20-án megtartott karácsonyi ünnepségén.

A főigazgató összefoglalta, hogy az elmúlt év nehézségei ellenére, a kórház számos sikert mondhat magáénak. Az első és legfontosabb az a gyógyító munka, amit az orvosok, a szakdolgozók végeztek és végeznek folyamatosan, illetve az őket segítő, egyéb területen dolgozó munkatársak, akik a betegek, az emberek szolgálatában állnak az év minden napján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A kórház első embere megemlítette azokat a szakmai és tudományos eredményeket is, amelyek bizonyítják, hogy a váci kórházban kiváló szakemberek dolgoznak. Ezenkívül felsorolásra került néhány fejlesztés is, amelyeket vagy pályázati forrásból, vagy támogatói segítséggel valósítottak meg.

– Örömmel jelenthetem be, hogy év végi ajándékként most jelképesen betehetjük az intézményi karácsonyfa alá azt a 106 millió forintos pályázati támogatást, amit a központi sterilizáló műszerfejlesztésére, a légtechnikai rendszerek korszerűsítésére és napkollektorok felszerelésére fordíthat a kórház. Ezen kívül a tegnap érkezett értesítés szerint, a környezeti és energiahatékonysági pályázati programon is sikeresen szerepeltünk, így több, mint 246 millió forintból megvalósíthatjuk a fotovoltaikus, azaz a napelemes rendszerek kialakítását is – jelentette be a főigazgató, majd kiemelte, hogy a megkezdett fejlődési irányt jövőre is folytatni kívánják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Sámoly György elmondta, hogy minden lehetőséget és alkalmat megragadva dolgoznak azon, hogy az intézmény fejlődjön, a dolgozók és a betegek elégedettsége folyamatosan javuljon. A karácsony hangulatára, és az ünnep varázsára való tekintettel a főigazgató azt kívánta, hogy a szakrendelőre vonatkozó vágyaik valóra váljanak. Mégpedig az, hogy egyszer egy új járóbeteg szakrendelő intézetben végezhessék az egészségügyi dolgozók a szakmai munkát, és fogadhassák a betegeket mindenki megelégedettségére.

A főigazgató köszöntőjét követően Beer Miklós ünnepi beszédét hallgathatták meg a jelenlévők. A tavalyi hit nem elég jövőre! – kezdte a megyéspüspök. Mint mondta, a világ folyamatosan változik, mindig meg kell újulni. Elmondta, hogy amikor filozófiát tanított a szemináriumban, sokszor idézte Hérakleitoszt, a görög filozófust, miszerint nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba.

Az állandóan mozgásban és változásban lévő világban fel kell készülnünk az újabb kihívásokra. Itt az újabb ismeretek mellett szembe kell nézni az emberségünk, elkötelezettségünk, a hivatásunk újabb, erőteljesebb kihívásával is. Ezért nem elég a tavalyi hit jövőre. Az ideinél több hithez kívánva mondta el ünnepi jókívánságait a megyéspüspök.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az ünnepi beszédet követően, a 2016 második félévében jubileumot elérők köszöntése következett. A kórház menedzsmentje virággal és emléklappal köszöntötte az összesen harmincnégy munkatársat, akik 25, 30, illetve 40 éve dolgoznak az egészségügy kötelékében és a betegek szolgálatában.

Az ünnepség a Karolina Katolikus Általános Iskola, a Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek nagysikerű műsorával zárult. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments