Elektromos autók Vácon: töltő lesz, de…

VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ Alig néhány év alatt jelentős változások történtek a villanyautók piacán: most kezdenek megjelenni a már az ügyfelek számára is elfogadható hatótávolságú autók, és a töltő-infrastruktúra robbanásszerű fejlődése is csökkenti a hatótávproblémát.

Egyre több elemző épp ezért már nem is ebben látja a fejlődés korlátait, hanem a magas bekerülési költségben, hisz egy hasonló méretű és tudású autóhoz képest még mindig nagyjából kétszeres árral kell számolni.

Mint korábban megírtuk, az állami pályázati lehetőséget kihasználva a városi önkormányzat három elektromosautó-töltőhely létesítéséről döntött. Kedvező elbírálás esetén már 2017-ben elindulhat a terv megvalósítása.

A Volkswagen nemrég kiadott közleménye szerint 2025-re a villanyautók és a dízelek ára kiegyenlítődik, de sajnos nem úgy, ahogy azt mindenki szeretné – írja a Világgazdaság. Amíg ugyanis a villanyautók ára némileg csökken, a dízeleké az egyre szigorúbb előírások betartásához szükséges kipufogógáz-kezelő rendszerek miatt rohamosan emelkedni fog a következő évtizedben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Erről Matthias Erb, a Volkswagen Group of America alelnöke beszélt a Green Car Congressnek adott interjúban. Fontos változás még a konszern életében, hogy a TDI-botrányt követően úgy akarnak javítani az imázson, hogy angolra változtatták a cég hivatalos nyelvét. Ezzel nem a cég és a közönség közötti, hanem a globális cégen belüli kommunikációt akarják javítani. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments