Boldog váci galambászok szórják a kukoricát

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Boldog váci galambászok szórják mostanában a galambok elé a kukoricát, hiszen a két hete Dabason megrendezett nemzetközi galambkiállításon rengeteg díjat gyűjtöttek be.

Az immár nagy hagyományokra visszatekintő seregszemle, amely a Nemzeti Kisállat Kiállítás és a bécsi és budapesti galambok Európa Kiállítása nevet viseli, kihagyhatatlan program egy vérbeli galambász számra.

Egész szombatját Dabason töltötte a váci különítmény is, amelynek a nap végére kétségtelenül a legboldogabb tagja a Törökhegyen élő Fuferenda János volt. A korábban kiváló birkózóként és edzőként szerte a világban ismert nyugdíjas ember immár évtizedek óta folytatja olykor sikeres, máskor kudarcokkal végződő harcát a természettel, azon belül is a ragadozó madarakkal, hiszen az általa tenyésztett és kedvelt pesti kék galambok igazán a levegőben érzik jól magukat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Fufi – ahogy barátai nevezik – már hajtott öt-hat órás időket is, s az utóbbi években több bajnoki címet is nyert.

Fuferenda János persze azért is boldog, mert a nemzetközi seregszemlén egyik galambjával Európa Masters díjat kapott, ami galambász pályafutásának csúcsát jelenti. Az elismeréssel – úgy érzi – a kitartó és lelkes tenyésztői és versenyzői munkáját is honorálták és ez újabb lendületet ad neki, hogy a tavasszal induló szezonban ismét egy jó falkát állítson össze a versenyekre.

Teljes cikkünket a Váci Napló most megjelent december 16-i pénteki számában olvashatják.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments