Villámcsődület volt a nagymarosi termelői piacon

nagymarosi-piacVÁCI NAPLÓ/régió ♥ Nagymaroson minden szombaton piac van, 8-tól 12 óráig, a főtéren. Ezt talán már sokan tudják, hiszen országos hírre is szert tett. Sok minden kapható itt: a zöldség, gyümölcs, kolbász, szalonna, kerámia, de még GaBko világhírű csiliszószai is.

A piac árusai, és a működtető települési önkormányzat igyekszik programokkal is színesíteni a szombati rendezvényt. Hol bábszínházzal, hol pedig élőzenével dobják fel a hangulatot. Nemrég azonban valódi meglepetésben volt részük az arra járóknak.

Ám, akik múlt héten látogattak a nagymarosi főtérre, azokat egy érdekes program várta. Villámcsődületet (flashmob) szerveztek, a népzenét és néptáncot népszerűsítendő.

– Ahogy elkezdtünk székit játszani a Suhaj zenekarral, egyre többen kapcsolódtak be a környékről hívott, civil ruhában elvegyülő néptáncosok közül. Mire a somogyira került a sor, már 40-50 táncos ropta, fergeteges hangulat bontakozott ki. Úgy számoltam, hogy nyolc településről jöttek és kapcsolódtak be (Kismaros, Kóspallag, Nagymaros, Szob, Szokolya, Vác, Verőce, Zebegény), ami legmerészebb reményeinket is felülmúlta – írta lapunknak Dobos Edgár, az egyik szervező. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A rendezvényről a Dunakanyar Hírek készített videót:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments