Új vasúti menetrend: egy váci járatpárral több lesz

mav_stadler_szerelveny-700VÁCI NAPLÓ/régió ♥ December 11-én, vasárnap lép életbe az új belföldi és nemzetközi vasúti menetrend. A MÁV-START több millió utasa tapasztalhatta meg 2016-ban az utazási kínálat, a menetrendszerűség és a szolgáltatás minőségének jól érzékelhető, látványos javulását.

Mindezeknek köszönhetően idén több mint 3 millióval, 138,5 millió fölé emelkedhet a belföldi vonatok utasszáma – hangzott el a vasúttársaság mai sajtótájékoztatóján.

Az egyes vonalakon sűrűbb vonatközlekedést és új, közvetlen összeköttetéseket hozó 2017-es menetrenddel a vasúttársaság célja, hogy az elmúlt évek európai uniós forrásokból elvégzett beruházásainak, pálya- és járműfejlesztéseinek előnyeit kiaknázva tovább javítsa hatékonyságát és versenyképességét, továbbá még kényelmesebbé, vonzóbbá tegye a vonatozást.

2017-ben éreztetik hatásukat a legfrissebb fejlesztések, mint például az e-vonatjegy novemberi bevezetése, a székesfehérvári állomás felújításának decemberi befejezése és a legutóbbi megrendelésből származó FLIRT motorvonatok utolsó egységeinek forgalomba állítása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A budapesti elővárosi közlekedését kiemelten kezeli a vasúttársaság. Az agglomerációban utazók jobb kiszolgálása és a vasúti közlekedés versenyképességének javítása érdekében számos elővárosi vasútvonalon bővíti a szolgáltatást. Ennek keretében egyebek között új vonatpár (S70-es) közlekedik majd naponta Budapest-Nyugati és Vác között a késő esti órákban.

A 2016. december 11-től érvényes menetrend letölthető a MÁV-csoport honlapjáról.

Az interneten megváltott és otthon nyomtatható vasúti jegy – mint ahogy korábban megírtuk – már okostelefonon, tableten vagy laptopon, tehát kinyomtatás nélkül is bemutatható bármely belföldi vonaton. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments