Anya és lánya az utca helyett Vácra költözhetett

boganyi-gergely-a-zongoranal-700VÁCI NAPLÓ/HÍRADÓ/a város ♥ Nemrégiben új otthont kapott egy nehéz sorú anya és lánya Vácott a Református Szeretetszolgálat jóvoltából, az új otthont a Katolikus Karitász bútorozta be a családnak. A Református Szeretetszolgálat több ezer nehéz helyzetben lévő embernek segít évről évre: a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampánya idén az ő munkájukat segíti.

Hat évig élt egy zuglói lakásban Vámosi Andrásné a lányával. A bérleti díj olyan magas volt, hogy mire kifizettek mindent, élelemre már nem jutott a megmaradt nyugdíjból. A hajléktalanná válás szélére sodródtak, amikor váratlan segítség érkezett.

A Református Szeretetszolgálatnak köszönhetően egy váci lakásba költözhetett a két asszony, ahová a szükséges a bútorok a Katolikus Karitász jóvoltából érkeztek.

Lakbért nem kell fizetniük, csupán a rezsit. Mindent megkaptak, ami egy háztartásban alapvetően szükséges, már csak egy mosógép hiányzik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

A Református Szeretetszolgálat évről évre több ezer nehéz helyzetben élő embernek segít, az adventi időszakban több adománygyűjtő akciójuk is van.

Lutár Balázs, a szociális programok vezetője arról beszélt az M1 közszolgálati csatorna híradójának, hogy a karácsonyt megelőző időszakban különösen nagy fontossággal bír az, hogy minél többen álljanak az ilyen kezdeményezések mellé, mert minden segítségre szükség van. A Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját segíti az idén az MTVA jótékonysági akciója, a Jónak lenni jó is. Ehhez az akcióhoz is évről évre egyre többen csatlakoznak – ezúttal például Jean-Paul Belmondo francia színész is.

De folyamatosan érkeznek a magyar művészek és színészek felajánlásai is. „A Virtuózok például rögtön csatlakoztak hozzánk, valamint Bogányi Gergely (képünkön) koncertet ad december 4-én Vácott a Református Szeretetszolgálat támogatására” – mondta el Siklósi Beatrix, az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Az MTVA tehát továbbra is várja a felajánlásokat: a befolyt adományokból a Kárpát-medencében élő rászorulókat segítik majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments