Tavaly volt az első, az idén már nem lesz vízitúra

szechenyi-vizi-emlektura-resztvevoi-budapesten-700VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Tavaly október közepén rendezték meg az első Széchenyi István vízi emléktúrát, amely Vácról rajtolt és Budapesten ért célba. Nagyon sokan jelentkeztek a programra, a fő szervező Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának elnöke volt.

Lapunk úgy értesült, hogy az idei túra elmarad. Hogy pontosan mi történt a háttérben, azt nem sikerült megtudnunk, de egyelőre egyetlen evezős fórumon sem bukkantunk a nyomára az idei kiírásnak.

Széchenyi Tímea tavaly a Váci Naplónak is elismerően nyilatkozott a Vác Városi Evezős Club előkészítő munkájáról és a nagyon sok vízre szállót látva azt mondta: 2016-ban is lesz emléktúra, mert hagyományt szeretnének teremteni.

A gróf Széchenyi István Bécs és Pozsony közötti dunai evezését megidéző 30 kilométeres túra különlegessége volt, hogy bármely emberi erő által hajtott vízi járműben teljesíthető. A rajt Vácon volt, a túra pedig a budapesti Margitszigeten, a Danubius Nemzeti Hajós Egyletnél ért véget.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A kezdeményezés mögé olyan ismert személyiségek álltak, mint Tarlós István, Budapest főpolgármestere, vagy Bényi Szabolcs, a MESZ elnöke, Baráth Etele, az MKKSZ elnöke és Kamuti Jenő, a BSU elnöke.

A Széchenyi család honlapján olvasható bejegyzések arra utalnak, hogy ők elsősorban a gazdaság területén nyitottak az együttműködésre. Kár érte, hogy egy nagyszerű kezdeményezés egy sikeres főpróba után a hamvába holt. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments