Százhat zongoratehetség versengett a díjakért Vácott

zongorazo-holgy-700A Váci Közéleti Egyesület együttműködésével került megrendezésre az I. Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny városunkban, melynek célja a fiatal tehetségek felfedezése, zenei tanulmányaik elősegítése, ösztönzése.

Ennek a magas színvonalú rendezvénynek ismét a váci Hit Gyülekezetének épülete, a Váci Híradás Centrum adott otthont. A verseny egyik fontos célja volt a magyar kultúra, a méltán híres zenei hagyományok megismertetése és népszerűsítése, mind a magyar, mind pedig a külföldi résztvevők számára.

A másik cél az volt, hogy megismertesse a kiemelkedő és egyedülálló szépségű magyar tájat, a Dunakanyart, és a történelmi jelentőségű Vác városát a több napra ideérkező magyar és külföldi résztvevőkkel egyaránt.

A verseny három kategóriában lett meghirdetve: zongora szólista kategória, zongora négykezes kategória és kamara kategória, melyre összesen 106 nevezés érkezett hazánkból és külföldről egyaránt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A nemzetközi zsűri tagjai voltak: Kiss Julianna Bonis Bona díjas művész-tanár, Hornyák Balázs kamaraművész-tanár, Kalló Zsolt, a Capella Savaria művészeti vezetője és koncertmestere, Jan Schultsz a St. Moritz operafesztivál karmestere és művèszeti vezetője Svájcból, illetve a zsűri elnöke, a kivételes nemzetközi karrierrel rendelkező japán zongoraművész, Rintaro Akamatsu professzor.

A három napig tartó zenei verseny kategóriagyőztesei a péntek esti gálakoncert keretében mutathatták be ügyességüket, tálentumukat a zsúfolásig megtelt díszteremben. A közel másfél órás komolyzenei koncert a díjak és oklevelek ünnepélyes átadásával ért véget. Jan Schultsz professzor elismerését fejezte ki a Danubia Talents tehetségkutató szervezőinek a színvonalas verseny és koncert lebonyolításáért, illetve e most született új „brand” támogatójának, a Váci Közéleti Egyesületnek. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments