Szabó Krisztián az Európa-bajnoki címért száll harcba

szabo-krisztian-nemetorszagban-700VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Úgy érzi, üldözőként ő érkezik jobb pozícióban a döntő versenyre Németországba, hiszen neki nincs veszítenivalója. Magyar bajnokot avathatnak az FIA ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájában hétvégén.

Két éve azzal a szándékkal váltott szakágat a váci  Szabó Krisztián, hogy elérkezzen ez a pillanat: és csupán két évvel első nagy ralikrosszversenye – az Európa-bajnokság 2014-es szezonzárója – után bajnoki címet nyerhet a Super 1600-as géposztályban.

Dobogó legelső versenyén, futamgyőzelem és összetett harmadik hely az első teljes évben, majd két elsőség az idei öt futamon, egy olyan mezőnyben, amely néha a 30 főt is eléri: ez az út vezetett a 2016-os szezon utolsó futamáig, melyen felkerülhet a korona eddigi munkájára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Hat pont a lemaradása Ulrik Linnemannhoz képest, Szabó Krisztián tehát az üldöző szerepében várja a ralikrossz-világbajnokságot kísérő FIA Európa-bajnoki szezon záróversenyét. A két pilóta nyert minden eddigi futamot, uralták a bajnokságot, amely már csak kettejük között dőlhet el Németországban, az Esteringen.

– Éppen most indultunk el. A csapat a busszal és az autóval már odaért a pályára – adott helyzetjelentést csütörtökön Krisztián. Úgy érzi, a két esélyes közül az ő helyzete könnyebb.

– Próbálok úgy nekiállni az egész hétvégének, hogy én vagyok jobb helyzetben, mivel nekem nincs vesztenivalóm. A második hely már biztosan megvan, innen már csak nyerni lehet. Próbálom lazán felfogni az egészet, nem rágörcsölni. Mentálisan is komolyabban készültem, mint általában, igyekszem kizárni az idegességet, és csak magamra koncentrálni a versenyen, kihozni magamból a legtöbbet, hogy azt mondhassam a végén, akármi is lesz az eredmény, hogy én megtettem mindent – nyilatkozta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Hozzátette: az Estering nem tartozik a kedvenc pályái közé, de nincsenek rossz érzései vele kapcsolatban.

– Az első kanyar nagyon trükkös, egy rendkívül szűk visszafordító. Kulcskérdés lesz egész hétvégén, mivel sokat lehet nyerni, de ott is maradhat az ember” – mondta a Volland Racing versenyzője, aki az év korábbi szakaszában már tesztelt a Hamburg közelében levő pályán Skoda Fabiájával.

– Nem sokat, de szerintem előnyt jelent. Nem kell bajlódnunk a beállításokkal, és jobban fogom ismerni a pályát, mint amikor először versenyeztem ott tavaly. A teszten egy-két hibámat is ki tudtuk javítani, ezekkel már nem kell foglalkozni a versenyhétvégén.

Szabó Krisztián számára nem újdonság a végső győzelemért vívott harc, hiszen az autókrossz szakágban három Európa-bajnoki címet nyert. Mostani helyzete főképp a 2013-as szezonra emlékezteti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

– Egyszer már voltam ilyen helyzetben, mikor az autókrosszban a Buggy 1600-ban volt esélyem győzni, igaz, oda első helyen érkeztem. Sikerült összeszednem magam a versenyen, és megnyertem a bajnokságot. Több biztatást kaptam, mint eddig, nagyon sokan üzenték, hogy hajrá, drukkolnak hétvégén. Nyilván még nem tudom, mit hoz a verseny, de egyelőre jól érzem magam – fejezte be a pilóta. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments