Péntek este Vácott: Mozgonyból repkedő szikrák

vasut-regen-700VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Mozgonyból repkedő szikrák címmel nyílik érdekesnek ígérkező kiállítás pénteken este 6 órakor a művelődési központban a Vác – Budapest vasútvonal megnyitásának 170. évfordulója alkalmából.

A kezdeményező a városi levéltár egyik új munkatársa, Vekker András volt, aki – mint azt Horváth M. Ferenc, az intézmény igazgatója a Váci Naplónak elmondta – megszállott vasútbarát.

A kiállításon elsősorban fotókat és dokumentumokat láthatnak majd a nézők, de tárlókban néhány tárgyat is meg lehet majd tekinteni. Az anyagot is több forrásból válogatták össze, egyrészt a levéltár saját gyűjteményéből, de együttműködtek az Országos Levéltárral és a vasúttársaság irattárával is. Emellett néhány váci is hozzájárult a saját tulajdonában lévő dokumentumok, tárgyak bemutatásához.

A kiállítást Horváth Lajos, a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitja majd meg. Csoportoknak – a levéltárral történt egyeztetés alapján – térítésmentes tárlatvezetést tartanak.
A kiállítás október 31-ig lesz megtekinthető. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments