Holding-ügy: az ellenzék szerint megszűnhet a cég

both-janos_krauze-istvanVÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Péntek reggel tartott sajtótájékoztatót az ellenzék két képviselője: Bóth János (MSZP) és Krauze István (DK). Előbbi a holding megszüntetéséről, utóbbi pedig a kft-re bejegyzett adóhatósági végrehajtásról beszélt.

Mint elhangzott, Bóth János egy éve egy sajtótájékoztatón már beszélt arról, hogy a Váci Városfejlesztő Kft-nek összevont konszolidált éves beszámolót kellett volna eddig is benyújtania. Jelezte ezt a tavaly októberi testületi ülésen is az ügyvezetőnek, aki azt mondta akkor, hogy az Állami Számvevőszék nem élt kifogással emiatt.

– Megjegyzem, az ÁSZ nem ezt vizsgálta, és nem veheti át a cégbíróság szerepét sem. Az érintettek arra sem voltak képesek a felügyelő bizottsággal egyetemben, hogy hasonló, magyarországi holdingok gyakorlatát legalább az interneten megnézzék – mondta a szocialista önkormányzati képviselő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni


Krauze István
az általa a testületi ülésen is felvetett, a cégjegyzékben olvasható végrehajtási eljárásról beszélt, amelyet szintén a holding ellen kezdeményezett a NAV.

– A bejegyzés szerint szeptember 27-től, vélhetően tartozás miatt, végrehajtási eljárást kezdeményezett az adóhatóság. Kérdésemre Benyó Balázs ügyvezető igazgató röviden csak annyit válaszolt, hogy a végrehajtási eljárásról csupán kettő napja értesültek és egy téves inkasszóról volt szó. Intézkedtek a levételről, amely a tegnapi nappal meg is történt, ám még a mai napon is olvasható a cégkivonatban – mondta.

Hozzátette: több évi számviteles tapasztalata szerint a NAV önhatalmúlag, az adózó kiértesítése nélkül olyan jellegű cégbírósági bejegyzést nem kezdeményezhet, melyet határidőn belül az adózóval nem egyeztetett.

A sajtótájékoztató végén mindkét politikus üdvözölte Kászonyi Károly (Jobbik) kezdeményezését, aki mint a pénzügyi-ügyrendi bizottság elnöke, vizsgálatot indít az ügyben a pártok és szakemberek bevonásával. Az első ülésre várhatóan jövő héten kerül majd sor. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments