Három nap alatt két koncertet adnak a Váci Szimfonikusok

vaci-szimfonikus-zenekar-csoportkep-700VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Mozgalmas az élet a Farkas Pál által vezetett Váci Szimfonikus Zenekar háza táján. Szeptember végén a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny döntőjében kísérték az opera és az operett kategória legjobbjait. A hónap utolsó napján pedig a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közel 900 diákját örvendeztették meg a muzsika hangjaival a zene világnapja tiszteletére.

Azóta is folyamatosan dolgoznak, hiszen készülnek váci koncertjeikre: a mai, október 22-i Magyar Operett Napjára és az október 31-i Verdi: Requiem előadásra.

A műfaj elkötelezettjei 2002-ben nyilvánították október 24-ét, Kálmán Imre születésnapját a magyar operett napjává. Ugyanehhez az októberi naphoz még egy, szomorúbb esemény is kötődik: az operett másik mesterének, Lehár Ferencnek halála.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A fergeteges hangulatról Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Pohly Boglárka, Jenei Gábor gondoskodik. Az előadás helyszíne a Váci Piarista Gimnázium díszterme lesz.

A székesegyházban október 31-én 19 órától Verdi: Requiem című művével emlékezünk szeretteinkre, akik már nincsenek közöttünk.

Előadják: Váradi Marianna – szoprán, Meláth Andrea – alt, Molnár András – tenor, Cser Péter – basszus, a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus (karigazgató: Uzsaly Bence András), a Budapesti Ifjúsági Kórus (karigazgató: Gerenday Ágnes) és a Váci Szimfonikus Zenekar, karmester: Farkas Pál.

A program az NKA és az EMMI támogatásával valósul meg. Mindkét előadásra jegyek kaphatók a Tourinform Irodában és a Bartók Béla Zeneiskola portáján. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments