Esik az eső, menjen rendezvényre, lesz ma több is

szinhazVÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Aki délelőtt 11 órakor ebben a borongós, esős időben ráér, annak ajánljuk az Őszi Művészeti Hetek keretében megrendezésre kerülő koncertet, amely az 500 éves kortársaink – Korok zenéi címet viseli.

A zenei előadást a püspöki palotában tartják, melyre a jegyek korlátozott számban 500 forintért kaphatók a helyszínen. A különleges tematikájú hangverseny hozza közel a mai kor közönségéhez a középkor és a reneszánsz egyházi zenéjét.

A műsorban gregorián dallamok, valamint XIV-XVI. századi reneszánsz művek – többek között Arnold de Lantins, Johannes Ciconia és Francesco Landini kompozíciói – adják a zenei alapját. Rövid művészettörténeti áttekintés a középkorról, irodalomban, művészetben, zenében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Délután két órától bevásárolni indulhatunk – igaz esernyővel -, a Püspöki piacra, ahol a váci és Vác környéki termelők friss zöldségeket, gyümölcsöket, saját termelésű és/vagy készítésű pékárukat, tejtermékeket, lekvárt, mézet árulnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Este hat órakor veszi kezdetét a Credo-házban a Filmklub, melyet Vanderlik Tamás vezet. Ezúttal Dézsy Zoltán: SEUSO II. dokumentumfilmje lesz látható. Információ Sátori Lászlónétól kérhető a 06-20/974-2458-as telefonszámon.

Aki egy jót akar nevetni, annak ajánljuk a19 órakor kezdődő Neil Simon: Mezítláb a parkban (képünkön) című két felvonásos színdarabját, a Váci Dunakanyar Színházban.

A történet szerint Corie és Paul – friss házasok – egy hatodik emeleti, lift, fűtés és berendezés nélküli New York-i lakásba költöznek. Súlyosbítja a helyzetet Corie mamájának megjelenése, aki rémülten észleli a sivár körülményeket.Távozása után viszont némileg enyhül a helyzet, amikor az ifjú pár megismerkedik Mr. Velascoval, a fölöttük lakó úriemberrel, aki rögtön számos jó tanáccsal látja el újdonsült szomszédait. Corie fejében megszületik a nagy ötlet: össze fogja boronálni magányos mamáját a vagány Velascoval.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

E célból egy görbe estét töltenek négyesben valamelyik vendéglőben. Az estnek több tanulságos következménye van: Corie és Paul jól összevesznek, ezért Corie kizárja Pault a hálószobájából. A mama viszont Velasco lakásában tölti az éjszakát…

A világhírű film, mára országos hírűvé vált előadása, megállíthatatlanul robog túl a századik előadáson.

Szereplők: Corie Bratter: Pikali Gerda / Placskó Emese; Paul Bratter: Oroszi Tamás; Mrs. Banks: Gyebnár Csekka; Victor Velasco: Koncz Gábor; Telefonszerelő: Lipták Péter; Hordár: Kozel Dániel; Színpadkép: Merétei Tamás; Jelmez: Tercs Vera; Rendezte: Galambos Zoltán.

Az előadás időtartama kb. 2 óra 30 perc szünetekkel. Jegyár: 2900 forint. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments