Matkovich Ilona: hangos rendezvények, mélygarázs

matkovich-ilonaVÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Nyáron több panasz is érkezett a rendezvények zajszintje miatt a SZAVAD Egyesülethez, ezért képviselőjük, Matkovich Ilona a testületi ülésen rákérdezett a jegyzőnél, hogy kérnek-e engedélyt a programok szervezői, illetve nem lépik-e át a megengedett szintet –  erről és további problémákról is beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

– A szabadtéri rendezvények zajszintjére kérdeztem rá az előző ülésen. Nappal, 6 és 23 óra között 65 decibel a megengedett, míg éjjel 55 decibel. Ez egy étterem szokásos zajszintje. Ebből indultunk ki, hiszen valamilyen megoldást kell találni. Örvendetes, hogy egyre több a szabadtéri rendezvény a Duna-parton, de a belvárosiak az éjszakát akkor is szeretnék nyugalommal tölteni, amikor ezek a programok zajlanak – mondta.

A képviselő az ülésen feltett kérdéseire még várja a választ és úgy látja, hogy azok ismeretében tovább tudnak lépni, hiszen akkor már csak az önkormányzatnak kell betartatnia a saját határozatait. Hozzátette: sem ő, sem azok, akik panasszal éltek, nem a szabadtéri programok ellen vannak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A másik fontos téma volt a mélygarázs kérdése, amivel kapcsolatban szintén kérdéseket tett fel a tanácskozáson Matkovich Ilona.


Végül egy másik fontos témával foglalkozott még a képviselő. Elmondta: az ülésen szorgalmazta, hogy tartsanak lakossági fórumot a mobilgáttal kapcsolatban, melynek tervkoncepcióját október 5-én fogadta el a grémium.

Matkovich Ilona szerint számos kérdés vetődött fel az emberekben, melyekre válaszokat szeretnének kapni. Az ülésen elhangzott, hogy lesz fórum az ügyben, az időpontról mind az egyesület, mind pedig a város tájékoztatja majd a lakosságot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments