A csúcsra tör az X-Faktorban a váci Fehér Lili

feher-lili-zongorazik-es-enekel-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Váci lány is bekerült az X-Faktor táborába. Fehér Lili énektudásával a tehetségkutató mentorait is meggyőzte. Ám elárulta, hogy a hangszerekhez is különleges viszony fűzi. Gyermekkora óta zongorázik, de gitározni, fuvolázni és dobolni is tud az X-Faktor versenyzője.

Fehér Lili neve sokaknak csenghet ismerősen, számos helyen lépett már fel városszerte és csillogtatta meg a tehetségét. Mostani sikeréről a városi televízió készített riportot. Egyébként Vácott is volt egy előválogató április elején, akkor többen is megpróbálkoztak bejutni a népes mezőnybe.

Az X-Faktorban különleges hangjával nyerte el a mentorok tetszését, pedig valójában csak három éve kezdett el énekelni. A hangszeres zene viszont már korán megjelent az életébe, ugyanis öt éves korától zongorázik, énektanárhoz azonban soha nem járt. A próbák, az iskola és más elfoglaltságai miatt a napjai sűrűbbek, ezért szoros időbeosztást szerint kell élnie.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

– Nagyon meg kellett tanulnom beosztani úgy az időm, hogy minden beleférjen és hogy mindig tudjam, hogy mi a fő cél, mire kell koncentrálni. Most is ezer dolog van, edzek mellette, koncertek vannak hétvégén, egyetem, mellette tanítok még zeneiskolában. De annyira élvezem, lehet, hogy elfáradok néha, de annyira feltölt, hogy megoszthatom másokkal ami bennem van.

Lili elárulta, hogy a legnagyobb nehézséget nem az éneklés okozta számára, hanem hogy jelentkezzen a válogatásra. Sokáig bizonytalan volt magában, s annak ellenére, hogy a családja és a barátok is éveken át biztatták, úgy döntött, érleli még a döntést, amíg kellőképpen fel nem nő hozzá. Végül az idén jelentkezett. A zsűri előtt, a színpadon állva viszont már vegyes érzései voltak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

– Olyan érzéseim jöttek föl, hogy nem tudtam, sírjak vagy nevessek, énekelni is kéne. És aztán volt egy kis beszélgetés ott a Gabival. Megkérdezték, hogy ki vagyok, bemutatkoztam, és elkezdődött a dal. Egy feldolgozás volt, Gáspár Lacitól A Szeretet él, és hihetetlen érzés volt elénekelni.

Lili a sikere ellenére kritikusan tekint magára, úgy gondolja, hogy csak így fejlődhet eleget egy eladóművész. Éppen ezért gyakran nézi vissza a fellépéseit, így látja csak, hogy mik azok, amiken még csiszolnia kell. Emellett a mentorokkal is kapcsolatban van, gyakran kikéri a véleményüket, ők pedig segítik és támogatják őt.

Lilit a közönség egyébként legközelebb élőben október 29-én hallhatja majd énekelni, a Duna Presszóban, ahol zongorán fogja kísérni magát és meglepetéssel készül. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments