Megvette Buenos Airesbe a jegyét a váci motoros


laller-a-hungaroring-off-road-centrumban-700VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Megvette a Dakar rallira szóló jegyét Laller, azaz Horváth Lajos, váci motoros. Ezt szombaton jelentette be közösségi oldalán. 

– Saját csapatot hoztam létre és olyan emberekkel dolgozok együtt akikkel maximálisan fel tudok készülni a világ legnehezebb maratoni tereprally versenyére. A célunk, hogy a 2017. január 3-án rajtoló mezőnyben én is ott lehessek és meg tudjam mutatni, hogy egy magamfajta egyszerű ember is ki tud jutni oda és végig is tudja csinálni, ha van benne elég akarat és elszántság – írta korábban.

Laller az interneten és minden más lehetséges eszközzel támogatókat keresett és keres még mindig a nagy vállalkozáshoz. Az esemény honlapján bárki, akár egy jelképes összegért is vehet kilométereket Lallernek. „10.000 km vár rám 2017 januárban, így a Dakaron való induláshoz szükséges pénzt egyszerűen elosztottam a lemotorozandó kilométerekkel. Így neked is lehet egy – vagy akár több – saját kilométered elérhető összegért cserében!” – biztatja az érdeklődőket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci karatesiker Hollandiában

A honlapon látható mérő szerint már a táv több mint a felére talált támogatókat a motoros, akinek legnagyobb álma, hogy rajthoz állhasson a Dakaron. Amelynek csak az elnevezése kötődik a Szenegálban található afrikai városhoz, a futamot valójában Dél-Amerikában rendezik.

2017-ben Chile nem kér a legendás raliból, viszont beugrik a helyére Paraguay – igaz, nem sok kilométerre, hiszen a fővárosból, Asunciónból induló mezőny szinte azonnal átlép Argentínába, majd Bolívia felé veszik az irányt. A pihenőnapra La Pazban kerül sor, utána a sós sivatagon keresztül Uyuniba mennek, majd Saltán, Chilecitón és San Juanon keresztül megérkeznek Buenos Airesbe, ahol véget ér a verseny.

– Szeretném bemutatni az emberi oldalát a felkészülésnek és a versenynek. A sportoldalát mindenki ismeri vagy el tudja képzelni, de hogy mit érzek ott belülről, azt eddig senki nem mutatta be. Úgy gondoltam, hogy ha valaki vesz magának kilométert, ezzel segít nekem kijutni és ezáltal azonosulni tud az én törekvéseimmel, így betekintést engedek az életembe és átélheti velem az egész történést – mondta egy korábbi interjúban a Váci Naplónak Laller. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments