Négy migránsnak tűnő férfi ordibált a Duna-parti étteremben

halaszkert-etterem-700Négy, feltehetően migráns férfi tért be tegnap délután Vácott a Duna-parton lévő Halászkert Étterembe. Mintegy háromnegyed órát tartózkodtak ott, ez alatt a maguk módján szórakoztak: hangoskodtak, felálltak a székekre, a lábukat feltették az asztalra.

Az esetről az étterem tulajdonosa, Árvay Zsolt számolt be közösségi oldalán. Megkeresésünkre a Váci Naplónak elmondta: végül nem kellett rendőrt hívni, sikerült határozott fellépéssel kitessékelni a csoportot az utcára.

A négy férfi hétfőn délután négy óra körül tért be a Halászkertbe. Elég furcsán voltak öltözve, a hátizsákok és a bőrszínük jelezte, hogy külföldiek. Leültek egy asztalhoz, italokat rendeltek és egy darabig normálisan viselkedtek. Ám egy idő után egyre hangosabb lett a társalgás, ami akkor még csak a személyzetet zavarta, mert más vendég nem tartózkodott a helyiségben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Később mások is érkeztek, s ekkor fokozódott a hangulat a csapatban: nem csak ordibáltak, hanem felugráltak a székekre, sőt volt, aki a lábát is feltette az asztalra. A szomszéd asztaloknál ülők furcsán figyelték a történteket, végül a személyzet megpróbálta rendezni a helyzetet.

A figyelmeztetés azonban nem hatott, a pincéreket a négy külföldi jó angolsággal elküldte melegebb éghajlatra. Ezt megunva határozottan megkérték őket, hogy fizessenek és távozzanak. Ezt meg is tették.

Árvay Zsolt lapunknak azt mondta: ily módon számukra szerencsésen zárult a történet. Ha csak azt nem nézzük, hogy a különös vendégek távozáskor magukkal vitték az egyik sótartót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments