Éjszakai futás: a nyolcvanadik helyen a sárga busz érkezett

ejszakai-futas-dijazottjai-2016-700Szombaton jó idő, remek programok és igazi bulihangulat várta az immár negyedik alkalommal megrendezett váci éjszakai futás résztvevőit. A főtéren a késő esti kezdésre mintegy félezren gyűltek össze, többségük futófelszerelésben, ami jelezte: ismét nagy lesz a küzdelem a győzelemért.

A délután folyamán amolyan ráhangolódásként zenés és akrobatikus programok vezették fel a versenyt, amelyre folyamatosan regisztráltak az érkezők. Mint kiderült, köztük nem csak váciak, hanem sokan jöttek más településekről is.

A futók két táv közül választhattak. A rövidebb 2,4 kilométer hosszú volt, ezen álltak többen rajthoz. A startpisztoly kilenc órakor dördült el és a részvevők a főtéren felállított rajtkaputól a börtön felé vették az irányt, ott lementek a Duna-partra, majd a dómnál érkeztek vissza a Budapesti főútra. Ám hogy egy kicsit nehezebb legyen a terep, még a székesegyházat is meg kellett kerülni, és végül a Március 15. térre visszaérkezve befutni a célba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A célban mindenkivel hangosan közölték a helyezését. A rövidtávon a nyolcvanadik befutó a sárga autóbusz volt, amely menetrend szerint közlekedve szakította át a képzeletbeli célszalagot.

A hosszabb táv éppen kétszer ekkora, 4,8 kilométer volt, azaz két kört kellett megtennie a versenyzőknek. Volt, aki a kutyájával, más a családdal együtt futott és érkezett be egyszerre a célba – a legtöbb részvevőnek nem a győzelem, hanem a részvétel volt a célja.

A befutó után nem sokkal elkészültek a frissen megírt oklevelek, a színpadra vándoroltak az ajándékcsomagok. Boldog kicsik és nagyok vették át megérdemelt jutalmukat a díjak felajánlóitól.

(Részletes tudósításunkat a helyezettek nevével és egyéb érdekességekkel a Váci Napló szeptember 30-i pénteki számában olvashatják majd.) ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments