Egyéni csúccsal hetedik lett Rióban Keresztesi Erika

keresztesi-erika-valogatott-mezben-700Magyar idő szerint kedden este rendezték a Rio de Janeiróban zajló paralimpiai játékokon a 400 méteres síkfutás T20-as kategóriájának döntőjét, amelyben a Váci Reménység SE atlétája, Keresztesi Erika is rajthoz állhatott, miután a hétfői előfutamban – amelyben a legnehezebb csoportba került – megfutotta a fináléhoz szükséges időt.

A felkészülése során kisebb sérüléssel is bajlódó parasportoló a döntőben a hetedik helyet szerezte meg, de megfutotta egyéni legjobbját 1:00.47-es idővel.

Központi Gyógyszertár Vác

– Nagyon erős volt a mezőny, de reménykedtem benne, hogy előrébb tudok végezni – nyilatkozta a váciak versenyzője a futamot követően a közmédia riporterének az M5 csatorna élő közvetítésében. – Megpróbáltam kellőképpen gyorsítani a futásomon, szerintem jól sikerült. Kicsit jobb helyezést vártam magamtól, de azzal is elégedett vagyok, hogy döntőbe kerülhettem. Itt Rióban már csak edzések várnak rám, ez volt itt az utolsó és egyetlen versenyszámom.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A bajnoki címet az amerikai Breanna Clark szerezte meg 57,79 másodperces idővel, a dobogóra mögötte az ukrán Natalja Jezlovecka és a lengyel Barbara Niewiedzal állhatott fel.

Keresztesi Erika után további váci sportolóért szurkolhatunk még a Rióban, ugyanis a női súlylökők F32-es kategóriájában versenyző Kálmán Krisztina szombaton kezdi meg szereplését a Joao Havelange Olimpiai Stadionban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments