Hirling Zsolt: az óvszerosztás helyett a sport a lényeg

Hirling Zsolt repülésirányító-700Az olimpiát megelőzően a média kiemelten foglalkozott azzal, hogy 450 ezer óvszert osztottak szét Hirling Zsolt és barátai állítólag a sportolók között, ezzel egy olyan képet próbálva kialakítani, mintha valami orgiáról lenne szó, nem pedig a sport ünnepéről. 

– Az olimpia nem erről szól, a sportolói élet nem erről szól, a sportolói mentalitás nem erről szól. Ahhoz, hogy egy versenyző kijusson az olimpiára, olyan dolgokat kell véghezvinnie, annyi lemondást kell meghoznia, amelyet ép ésszel szinte nem lehet felfogni – mondta a váci színekben a pekingi olimpián a B-döntőben az ötödik helyen végzett evezős, aki azóta felhagyott az aktív sportolással és jelenleg repülésirányítóként dolgozik.

Központi Gyógyszertár Vác

Zsolt hozzátette: az olimpia az egész sportnak az ünnepe, azoké is, akik elindultak, hogy kijussanak a játékokra, de nem sikerült nekik. Az olimpia azoknak az embereknek az ünnepe, akik a celebekkel ellentétben a társadalom igazi példaképei lehetnek. Sokaknak érdekük lejáratni a sportolókat, hogy ne lehessenek valódi példák.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A média mindig arról számol be, hogy hány óvszert osztanak szét az olimpia előtt – ráadásul nem is osztják, hanem be kell érte menni –, de arról már nincs szó, hogy hányat használnak. Nem véletlenül, mert annak már számukra nincs hírértéke…

Hirling Zsolt az Istenhez fűződő kapcsolatát firtató egyik kérdésre ezt válaszolta:

– Nagyon szeretek fiatalokkal foglalkozni, mert bennük látom a tüzet. Ők nagyon őszintén tudnak beszélni, rendkívül komoly fejlődéseket lát rajtuk az ember. Úgy szoktam átadni a hitemet, hogy a saját életemet mesélem el nekik, természetesen a rengeteg feladattal, amellyel meg kell küzdenem. Nem úgy kampányolok a hit mellett, hogy azt mondom, legyél hívő, mert az jó, hanem az élettörténetemmel. Nekik kell eldönteniük, hogy ezt a példát követik, vagy a kereskedelmi tévék celebvilágát – mondta a 777blog.hu-nak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments