Hamarosan lecsófesztivál: itt a Váci Napló receptje!

lecsó-700Nem valószínű, hogy találnánk Vácon olyan embert, aki ne szeretné a lecsót. E kaszton belül külön csoportja van a lecsóimádóknak: az ő napjuk szeptember 3-án jön el, amikor a főtéren – immár hagyományosan – megrendezik a Váci Lecsófesztivált.

Ez lesz a tizenkettedik. Nevezni már most lehet a csapatnév leadásával a Széchenyi utcai Repeta bisztróban. További információval segíti a felkészülést a főszervező, Fónagy István, a Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke, ő a 30/9615-116-os telefonszámon hívható.

Központi Gyógyszertár Vác

Ha valaki csapatot szervez, de még nincs ötlete, hogyan készíthetne egy jó lecsót, leírjuk a Váci Napló kedvenc receptjét. Ez egy alaplecsó, a kreatívabbak még megbolondíthatják ezzel-azzal.

Ha valóban ízletes lecsót szeretnél főzni, a legjobb, ha a piacon a termelőktől vásárolod az alapanyagokat, vagy kisétálsz a kertbe és leszeded a hozzávalókat. Mi natúr szeretjük, de van, aki virslit, kolbászt, vagy tojást tesz bele.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

Hozzávalók: 

  • 6 tölteni való paprika
  • 4 szép nagy paradicsom
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • só, frissen őrölt bors

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, majd darabold fel. A paradicsom héját mi nem távolítjuk el, hanem azzal együtt használjuk fel. A szalonnát kockázd fel. Egy serpenyőben  olvaszd ki a szalonna zsírját.

Ha ez megvan, először add hozzá a hagymát, párold üvegesre, majd tedd bele a paprikát, s ha egy kicsit összeesett, mehet bele a paradicsom is.

Sózd és borsozd kedved szerint, keverd át párszor, és már kész is van az ínycsiklandó lecsó. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments