Fordulat váci stadionügyben: 45 napos határidőhosszabbítás

John Marshall és Csank János kézfogása2-700Terjedelmes közleményben magyarázza meg két nappal ezelőtti rövid és tömör, sms-ben elküldött üzenetét John P. Marshall, a váci labdarúgó csapat tulajdonosa. A lényeg: kérésükre az MLSZ 45 nap haladékot adott a korábbi pályázat hiánypótlásának benyújtására.

Békülékenyebb és a kategorikus elutasítást immár mellőző hangot ütött meg a klub honlapján pénteken délután nyilvánosságra hozott nyilatkozatában a klubtulajdonos. Most úgy véli, megvan a lehetőség az együttműködésre a város, az utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesület és az NB II-es csapatot működtető kft között. (Előző, a vitával foglalkozó cikkeinket itt, meg itt és itt olvashatja.)

Központi Gyógyszertár Vác

John P. Marshall felrója vitapartnereinek, hogy az elmúlt egy évben folyamatosan azt hangsúlyozták, hogy nem kívánják anyagilag támogatni a stadion felújítását, holott a létesítmény az önkormányzat tulajdonában van.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

„A fenti tények ellenére 2016. április 30-án a kft benyújtotta TAO pályázatát stadion felújításra 600 millió forint értékben, melynek önereje 180 millió forint. Szeretném megerősíteni, hogy ezen összeg becslése az MLSZ munkatársainak véleményét kikérve történt, mely összeg elegendőnek bizonyulna arra, hogy egy teljes oldalvonal menti fedett lelátó és a teljes főépület újjáépítésére (nem csak renoválására!) sor kerülhessen a jelenlegi Infrastruktúra Szabályzat szigorú követelményeinek megfelelően” – írja a tulajdonos.

Kifogásolja a képviselőtestület elmúlt pénteki rendkívüli ülésén született döntést, amely szerint az önkormányzat támogatja az egyesületeket „azzal a feltétellel, hogy a TAO pályázatok önerejéhez szükséges önkormányzati támogatást fejlesztési hitel felvétele esetén biztosítja….”

„Számomra ez az önerő, amelyet fejlesztési hitelből szeretne finanszírozni a város, s amely fejlesztési hitel felvételét még meg sem szavazott a testület, így még hitelkérelmét sem tudta benyújtani, nem garancia arra, hogy egy esetleges sikeres TAO pályázat esetén az önerő ezen összege a város rendelkezésére fog állni” – szögezi le John P. Marshall.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A kft kérelmet nyújtott be a hiánypótlási határidő meghosszabbítására, amelyet az MLSZ pozitívan bírált el, így további 45 nap áll rendelkezésre, hogy a műszaki tartalmat és annak árazását a város vezetőivel egyetértésben, illetve az MLSZ munkatársai iránymutatása alapján átdolgozzák – áll a közleményben. ♦

Csank a tévének kajakra megmondta

Csank János öltönyben-520Nyilatkozott a váci stadion körül kialakult helyzetről Csank János, aki néhány hete az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Vác Városi Labdarúgó SE szakmai igazgatója. A kiváló szakember a kft vezetésének hozzáállását kommentálva azt mondta: „Most ezt kajakra mondom, mert így szoktam mondani, ha szerveznék egy csapatot, biztos nem hoznám oda magam mellé ügyvezetőnek”.

A Hír TV által megkérdezett közgazdász szerint szakmai érvekkel nehezen alátámasztható, hogy miért kell egy NB II-ben szereplő klubnak új stadion. Egy új létesítmény fenntartásának költsége ugyanis éves szinten akár a 100 millió forintot is elérheti. (Fenti képünkön John P. Marshall és Csank János kézfogása, amikor a trénert Vácra igazolta a klubvezetés.) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments