Elkészült a parkolósáv a börtönnél

Parkolósáv a börtönnélElkészült a sokat vitatott parkolósáv a börtönnél. Korábban testületi döntés született arról, hogy a Váci Fegyház és Börtön oldalánál, a Kőkapu melletti területen a város saját költségén aszfaltozott megállósávot alakít ki, ahol az intézménybe érkező teherautók várakozhatnak.

Mint arról még májusban a Váci Napló is beszámolt, többen tiltakoztak azért, hogy a zöldsáv ne tűnjön el, hanem a korábban az út másik oldalán kijelölt helyen várakozzanak a tehergépjárművek. A lakossági és képviselői tiltakozások ellenére, a többség megszavazta az együttműködést és így most kialakításra került a megállósáv.

Központi Gyógyszertár Vác

A fogvatartottak a megállapodás értelmében eközben felújították a Ligetben lévő Honvéd emlékművet, amely így már régi pompájában díszeleg.

Az emlékművet – mely az országban elsőként épült – még 1868-ban épült meg. Felállításához Kossuth Lajos mellett, a helyi lakosok is hozzájárultak, hiszen 4000 forintot gyűjtöttek össze. Az obeliszket a váci csata emlékére állították, amely az elesett áldozatoknak állít emléket. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments