Balatonszemesen beiktatták a volt váci baptista lelkészt

Floch Gábor baptista lelkész beiktatása-700Nemrég került sor Floch Gábor lelkipásztor ünnepélyes beiktatására a Balatonszemesi Baptista Gyülekezetben. Az ünnepségen a gyülekezeten kívül számos vendég, barát és családtag is részt vett. Jelen voltak a Gábortól elköszönő váci és szokolyai gyülekezetekből is néhányan.

Floch Gábor prédikációját így indította: „A gyülekezeti egység Isten ajándéka, de nekünk is van feladatunk létrejöttében, megőrzésében. A biblikus egység nem szürke egyformaságot jelent, hanem izgalmas sokszínűséget” – írta a baptist.hu.

Központi Gyógyszertár Vác

Majd anekdoták következtek a gyülekezet tagjainak egymásrautaltságáról.

– Egy nagy kanna megkevert festék volt a szobában, mire a festék így szólt: “Hamarosan befestem a házat.” Erre az ecset méltatlankodva felkiáltott: “Nem te, hanem én fogom befesteni azt.” A falnak támasztott létra is felszisszent: “Milyen messze tudnál eljutni nélkülem?” A festő hallotta mindezeket az öntelt megjegyzéseket és így válaszolt: “Talán jobb lesz, ha szabadnapot veszek ki. Kíváncsi vagyok rá, hogy befestik-e a szobát, mire visszajövök?” Még a legtehetségesebb munkás is csak eszköz Isten kezében – fogalmazott Floch Gábor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A lelkészt június 26-án a szokolyai gyülekezettel közösen, a Szokolyán tartott istentiszteleten búcsúztatták a váciak. „Elérkezett a búcsú ideje: ifjúsági lelkipásztorunk, Floch Gábor testvér elfogadta a balatonszemesi gyülekezet meghívását és ezen alkalom keretei között köszöntek el tőle „hivatalosan” a gyülekezetek” – írták beszámolójukban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments