Visszavont a kormány, de az M2-es továbbépítése maradt

M2-es autóút forgalommal-700Kormányhatározattal módosították a korábban meghirdetett autóút és autópálya építési programot az elmúlt hét utolsó munkanapján. Több nagy projekt terve kikerült a listából. Ami jó hír: az M2-es továbbépítése benne maradt!

Péntek este került nyilvánosságra, hogy közútfejlesztések határozatait is visszavonta most a kormány, illetve tételesen rögzítette, hogy egyes vidéki városokban és országosan pontosan mely projekteket támogatja EU-s pénzből, illetve melyeket a központi költségvetés terhére.

Központi Gyógyszertár Vác

A legfrissebb lista szerint összesen 108 közút és vasútfejlesztést támogat a kormány uniós pénzből és ezen rajta van a budapesti hármas metró felújítása is 137,5 milliárd forintos tervezett uniós támogatással, de számos további nagyberuházást is megtalálunk.

A listában találjuk az M2-es gyorsforgalmi út megvalósítását Budapest és Vác között 35,55 milliárd forintból, ami „90 százalékos becsült támogatási intenzitás szerint csökkentett összeg”. A projekt tartalma eszerint a 2×2 sávossá fejleszthető autóút építése bekötőutak nélkül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments