Jó hír: a város kiemelten támogatja a stadionpályázatot

stadionügy sajttáj-700Nem sokkal a ma reggeli rendkívüli képviselőtestületi ülés után, amelyen egyebek között a stadionnal kapcsolatos fontos döntések születtek, sajtótájékoztatót tartottak a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület székházában. Pető Tibor alpolgármester, klubelnök jó hírekkel szolgált: esély van rá, hogy a Vác FC mégis csak itthon és ne Dunaújvárosban játssza hazai meccseit.

A rendezvényen bemutatták Csank Jánost, aki az utánpótlás-neveléssel foglalkozó egyesületnél a szakmai igazgatói posztot tölti be a jövőben és Rob Kornélt, aki az edzői csapatot vezeti.

Központi Gyógyszertár Vác

Pető Tibor elmondta: olyan megoldást keresnek, amely a város polgárainak érdekeit szolgálja. Mivel néhány hónapja a Vác FC-t működtető kft már beadott egy pályázatot a labdarúgó szövetség felé a stadion részbeni átépítésére – elsősorban fedett lelátó kialakítására és a klubház korszerűsítésére, bővítésére -, ennek tartalmát igyekeztek megismerni és ehhez kapcsolódva kialakítani az önkormányzat és az egyesület álláspontját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A sajtótájékoztatón – amelyen ott volt Belák Gyula, a VVLSE igazgatója is – elhangzott: a kft-nek augusztus 1-ig kell a hiánypótlást benyújtania az MLSZ-hez. Ha elfogadják a pályázatot és megkapják a TAO-s támogatást, a város az önrész kifizetésével járul hozzá a munkálatok költségéhez.


Csank János arról beszélt, hogy kiterjedt hazai sportkapcsolatait is kihasználva szeretne hasznos munkát végezni egy erős váci futballbázis megteremtésében. A javuló feltételek – egyebek között új pályák épülnek, s egy akadémiai jellegű centrum is létrejöhet – bizonyosan egyre több fiatalt vonzanak majd a foci felé. Rob Kornél ehhez hozzátette: felkészült edzői csapat várja a jelentkezőket, s reménykednek abban, hogy a ma még időnként előforduló létesítményproblémák hamarosan megoldódnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments