IV. Nagymarosi Csípős Fesztivál és első Csípős Olimpia

csipos 2016Csípd ki magad, és hozd el a paprikádat! – hirdettük az első alkalommal, a második azt ígérte, hogy kétszer fog csípni, a harmadik már egész napos programot kínált. A negyedik viszont már olimpiai nap lesz Nagymaroson. „Éld át a szenvedélyt” – ez az olimpia jelmondata. Mit mondhatnánk erre? Aki eljön, az szintén egy szenvedélynek a rabja a csípős ételeké és csípős paprikáé.

A csípős fesztivál továbbra is a méltán híres nagymarosi termelői piacra épül, de a megszokott piaci napoktól eltérően, kibővített helyszínen és hosszabb időtartamban, az estébe nyúlóan várja az ide látogatókat.

Központi Gyógyszertár Vác

Igyekszünk a fesztivált évről-évre tartalmasabbá tenni, melyhez szerencsére az előző évek sikereinek köszönhetően egyre több segítséget is kapunk. Sok ember közös munkája, sok ember segítsége kellett hozzá, hogy a fesztivál idén még tartalmasabb legyen, mint tavaly. Az idei évben a fellépő zenekarok és művészek már jól felszerelt színpadon léphetnek fel és tartalmilag is igyekeztünk változatos programot összehozni.

Több környékbeli zenekar és társulat mellett ahogy ígértük, elhozzuk az Red Hot Chili Peppers zenekart, akik a hely szűke miatt szeptember 1-én inkább Budapesten az Arénában lépnek fel, de annak az egyik legjobb magyar tribute bandája az ErősPista itt lesz velünk, hogy mindenki paprikás hangulatba hozzon.

Csípős_01

Ezt követően a program a Derby zenekar utcabáljával kerül lezárásra az éjszakába nyúlóan.
Természetesen a főszerepbe idén is a csípős ételek kerülnek. A csípős élmény fokozásában a helyi vállalkozások is részt vesznek. Alíz Cukrászda, Sigil Kávéház, Kis Francia Pékség, Maros Étterem, Bethlen Söröző, melyek erre a napra külön csípős finomságokkal, ételekkel, italokkal készülnek, ahogyan a piac árusai is.

A résztvevő helyszínek, illetve a piac árusai csípős fesztivál zászlókat kapnak, hogy felhívják a figyelmet csípős termékeikre. Lesz csípős fagyi, csípős péksütemény, csípős kürtőskalács, csípős sör, csípős lekvárok, sajtok, kolbászok..stb.

Idén még több ismert és kevésbé ismert chilitermelő érkezik az ország különböző szegleteiből, ők lesznek akik megsiratják a közönséget a csípős termékeikkel. Itt biztosan mindenki megtalálja, ami az ízlésének megfelel!

Tavaly Manyika boltja megemlítette nekünk, hogy ennyi zsebkendőt egész évben nem ad el mint ezen a napon.

További csípős programok: paprika szépségverseny, csípős evőverseny, csípős főzőverseny, tombola, közös csípős ebéd, chili termékkóstoló, és keressük a csípős fesztivál legerősebb emberét.  Néhány versenyszámra nevezés szükséges, melyre a nevezéseket hamarosan indítjuk!

Csípős_02

A városban ezen a napon több párhuzamos rendezvény is lesz, amit szintén ajánlunk az idelátogató közönségnek. 17 km-es Panorámafutás, mely Zebegényből indul és Nagymaros lesz a forduló állomása, illetve az Adyton Jazz Tábor koncertjeit.

Tehát csípd ki magad, csípj meg egy vonatjegyet és hagyd, hogy csípjen! Ezt csípni fogjátok!
A rendezvény továbbra is díjtalan!

Támogatók: Nagymaros Város Önkormányzata, Nagymarosi Művelődési Ház, Alíz cukrászda, Sigil kávéház, Kis Francia pékség, Maros étterem, Bethlen söröző, Nagymarosi Termelői Piac, Pandal Egyesület.

Több információ/regisztráció: www.facebook.com/nagymarosicsiposfesztival; csiposfesztival@gmail.com ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments