Irodalmi est a születésnapossal, Molnár Józseffel

tavaszi2016-700pxA Móricz Zsigmond Társaság és a Madách Imre Művelődési Központ közös szervezésében a Váci Tavaszi Fesztivál keretében  kerül megrendezésre Molnár József születésnapi irodalmi műsora április 16-án, szombaton 17 órakor a központ Végh Dezső termében.

A rendezvényen köszöntőt mond Steidl Levente, Vác Város Önkormányzata Művelődési és Oktatási Bizottságának elnöke. Közreműködők: Heinl Éva, Csernák Zsuzsa, Kocsis György, Csereklye Károly Zoltán.

Központi Gyógyszertár Vác

Molnár József Vácott született, itt végezte az iskoláit, és jelenleg is itt él. Az érettségi vizsgát a Lővy Sándor Gépipari Szakközépiskolában szerezte meg, majd mozdonyvezetést tanult, ez ma is a főfoglalkozása. Időközben újságíró vizsgát tett, különféle lapokban publikál. Korábban tagja volt az egykori, Vácott működő, Kármán József Irodalmi Társaságnak. Károly Györgyöt tartja mesterének, ugyanakkor az első lépéseket, Büki Attila költő, festőművésznek köszönheti. Kedvenc műfaja az epigramma, a haiku, a szonett, de kedveli az ütemhangsúlyos verseket is. Újabban prózaverseket ír. Fontos időtöltése a magyar nyelv megismerése, sokszínűsége, az ősi tanítások istenkeresése, melyekhez dr. Bíró Dénes előadásai juttatták közelebb.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Harmadik éve belső kényszer hatására újból behatóbban kezdi érdekelni a versírás. Rendszeresen jár Open Readingekre, ahol felolvas. Az elmúlt évi ünnepi könyvhéten Csillagok, akácok címmel verses kötettel jelent meg, melyben szerepel a pályázatot nyert „Bársonyos barakk” című verse, valamint a negyedik helyet elért „Kőkiáltás” című.

Sokat köszönhet, Kelebi Kiss István költőnek, grafikusművésznek, akinek útmutatása rendkívül fontos volt fejlődése szempontjából.

Jelen pillanatban hét készülő antológiában szerepel írásaival, köztük az Arcok és énekek országos költői antológiasorozat köteteiben. Verseinek a Kelet Felől, az Agria és más folyóiratok is helyet adnak az utóbbi időben.

A rendezvényre a belépés díjtalan! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments