Váciak, figyelem: kapcsold le ma egy órára a villanyt!

Föld Órája_2016-700px2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ma Vácon is kialszanak a fények: este fél kilenckor lekapcsolják a villanyt, tegyen így ön is!

Vác tavaly elnyerte a Föld Órája Fővárosa címet, melyre idén is pályázik: a Liget takarítás mellett, mely most is zajlik, a Duna-parton humán napóra készült virágokból.

Központi Gyógyszertár Vác

Szegner Anett, környezetvédelmi referens a helyszínen elmondta: a verseny elbírálása során az egyediséget, az újszerű, ötletes megközelítést is figyelembe veszik.

– Ebben az évben is a Liget takarításhoz csatlakozva szerveztük meg a programot, ismét indulva a címért. Mivel idén nem volt olyan szigorú kiírás, a város egy humán napórával indul a versenyen, melyet a takarításon részt vevő diákokkal alakítunk ki – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Ahogyan ez elmúlt évek során is, ma is 20.30 és 21.30 óra között kialszanak a fények a Március 15. téren, a Köztársaság úton a Bécsi Kapu és a Konstantin tér között, a Konstantin téren, a Székesegyháznál, valamint a Püspöki Palota kertjében.

Kérik a szervezők a lakosságot, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez és kapcsolják le ebben az időben a villanyt! (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments