Nemzetközi porondon is bemutatkozik majd az Yvonne

Yvonne, a burgundi hercegnő színdarabA Váci Dunakanyar Színház és a Nemzeti Színház sikeres koprodukcióját, az Yvonne, burgundi hercegnőt 2015. december 5-én mutatták be Vácott, majd az idén február 17-én a Nemzeti Színházban is. Az előadás már négy nemzetközi fesztiválmeghívással rendelkezik.

A premier után a színház igazgatója, Kis Domonkos Márk vehette át a 2016-os lembergi Arany oroszlán nemzetközi színházi fesztiválra szóló hivatalos meghívót. Lemberg Ukrajna egyik jelentős kulturális központja, óvárosa a Világörökség része. Nívós színházi fesztiváljuk hamar világhírűvé vált.

Központi Gyógyszertár Vác

A lembergi meghívást gyorsan másik kettő követte: Kelet-Európa legnagyobb színházi fesztiválján,  Herszonban május 25-én vesz részt az előadás a versenyprogramban. Herszon jelentős kulturális intézménye a Kulisa Akadémiai Színház, mely a szervezője Melpomena Tavrija Nemzetközi Színházi Fesztiválnak. Emellett az ukrajnai Dniprodzerzhinskben rendezett nemzetközi színházi fesztiválon is bemutatják az előadást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

2016 októberében kerül megrendezésre a Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál, amelyen két évvel ezelőtt Kis Domonkos Márk, a színház igazgatója, mint zsűritag vett részt. Most azonban őt zsűrizik… A színház negyedik fesztiválrészvétele a lengyelországi Radom városában lesz. Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő című darabját most magyarul láthatja majd a lengyel közönség a Váci Dunakanyar Színház előadásában.

Az előadás és a rendező kiválasztásával a nem titkolt cél az volt, hogy a váci színház nemzetközi elismerést szerezzen, s tovább öregbítse Vác város hírnevét is.

A rendező Yaroslav Fedo-ryshyn, a méltán híres ukrán Lviv Academic Voskresinnia Theatre igazgatója. A teátrum visszatérő fellépője a leghíresebb színházi fesztiváloknak világszerte. Az ukrán rendező által következetesen alkalmazott sajátos expresszív formanyelv, amely egyesíti a pszichológiai színház hagyományait a modern színházi formákkal, újszerűen hat a közönségre, és jól illeszkedik Gombrowicz drámájának kifejezésmódjához. Egy igazán formabontó előadás részesei lehetünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Az előadás a Váci Dunakanyar Színházban április 29-én még megtekinthető.

Az Yvonne, burgundi hercegnő csodálatos látványvilága lehengerlő élményt nyújt mindenki számára, a világ bármely pontján. (Péter Tamara – Váci Dunakanyar Színház) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments