Nagyszülői Értekezlet lesz ismét Vácon

Idős kéz, sétapálcávalA Váci Rendőrkapitányság már második alkalommal hirdeti meg a „Nagyszülői értekezlet” című bűnmegelőzési programját, melynek célja a fiatalok és az időskorúak bűnmegelőzési célú tájékoztatása a potenciális bűncselekmény típusokról, azok felismerési és megelőzési lehetőségeiről.

A fiatalok és az időskorúak – nagyszülők és unokák, szomszéd néni vagy bácsi – együttes részvételével speciális előadást hallgathatnak meg az eltérő korosztályok. Az itt elhangzó ajánlások és ismeretek a fiataloknak és az időseknek egyaránt hasznosak lehetnek.

Központi Gyógyszertár Vác

A 2015-ös tanévben indult kezdeményezés igen kedvező visszhangot váltott ki a résztvevők körében, ezért Vác középiskoláiban március 14. és április 30. között ismét megszervezésre kerül a programsorozat, melyben a diákok tevőlegesen is közreműködnek. A bűnmegelőzési tájékoztatót követően ugyanis 3 héten keresztül, heti egy alkalommal, legalább 1 órában a tanulók meglátogatják a nagyszülőket, amikor segítenek nekik és beszélgetnek egymással, felhasználva a megszerzett bűnmegelőzési ismereteket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A program végrehajtására a középiskolások számára kötelező 50 óra közösségi szolgálat keretében kerül sor a váci Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, a Madách Imre Gimnázium, a Bartók Béla Zenei és Alapfokú Művészeti Iskola, a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola, valamint a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Szakközépiskola és Gimnázium, az I. Géza Közgazdasági Szakközépiskola, a Selye János Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola és a Király Endre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium részvételével a már korábban megkötött együttműködési megállapodás alapján.

A program koordinátora Kovács Sándor nyá. rendőr alezredes, akit kérdéseikkel, esetleges észrevételeikkel kereshetnek meg az érdeklődök.Telefon: 06 27/505-600/3507-es mellék vagy 06 20/213-2454. E-mail: KovacsSa@pest.police.hu ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments