Munka a közúton, járdán: díjat kell majd fizetni érte

munkavégzés utcánA közterületek használatáról és igénybevételéről szóló helyi rendelet módosítását javasolja a képviselőtestület számára a gazdasági – városüzemeltetési és vagyongazdálkodási bizottság. A változás lényege, hogy a város a jövőben a közutak nem közlekedési célú igénybevétele esetén külön díjat fog felszámolni. Ebből a becslések szerint évente mintegy egy millió forint bevétele származhat az önkormányzatnak.

A rendelet módosítását a bizottság korábban kezdeményezte, az előkészítési munkák most fejeződtek be a műszaki osztályon. Espár Péter megbízott osztályvezető a bizottság hétfői ülésén elmondta: az utak, járdák felbontásával járó munkákat végzőket a díjfizetés várhatóan arra ösztönzi, hogy minél gyorsabban adják vissza rendeltetésének a területet.

Központi Gyógyszertár Vác

Ha egy úttestet zárnak el részben, a rendeletmódosítás elfogadása után  szilárd burkolat esetén 100, ha a munka útlezárással is jár, 400 forintot kell naponta minden igénybe vett négyzetméterért fizetni. Járda, gyalogút, zöldsáv, zöldterület, kerékpárút, illetve nem szilárd burkolatú úttest esetén ez az összeg négyzetméterenként és naponta 50 forint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A díjat előre kell fizetni, de ha vészhelyzetben kell a munkát megkezdeni, utólag is be lehet jelenti a terület igénybe vételét. (Váci Napló, képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments