Folytatódik a DDC Zöld Alternatíva Vetélkedő

DDC vetélkedő-700A tavalyi, Vácott tartott Zöld Alternatíva Vetélkedő és nyílt nap sikerének nyomán idén újra megrendezésre kerül a Duna-Dráva Cement Kft. csapatversenye, ezúttal a Beremendi Cementgyárban. A játékra Beremend környéki, illetve pécsi középiskolások nevezését várják.

Az esemény ötletes, környezetvédelemmel és cementiparral kapcsolatos feladatok teljesítése révén lehetőséget biztosít a gyár fenntartható technológiájának megismerésére. A vetélkedőt a DDC 2017-ben, folytatólagos jelleggel ismét Vácott kívánja megrendezni.

Központi Gyógyszertár Vác

A Duna-Dráva Cement Kft. nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos működésre és a folyamatos technológiai fejlesztésekre így biztosítva a cementgyártás fenntarthatóságát. Éppen ezért a vállalat rendszeresen bepillantást enged az érdeklődőknek a gyár működésébe, amelynek keretében 2015-ben első alkalommal a középiskolások kerültek a fókuszba.

A Zöld Alternatíva Vetélkedőt akkor a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium csapata nyerte – a kreatív feladatok során a fiatalok megismerhették a DDC környezetbarát technológiáját és a tudatos cementgyártás folyamatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A rendezvény sikere arra ösztönzi a DDC-t, hogy folytatólagos jelleggel, ezentúl minden évben megrendezze a Zöld Alternatíva Vetélkedőt és Nyílt Napot. A csapatvetélkedővel egybekötött gyárlátogatásra idén Beremend környéki, és pécsi középiskolák 9-12. évfolyamos tanulói jelentkezhetnek, ötfős csapatokkal 2016. március 1-ig.

A váci középiskolásoknak sincs azonban okuk a csüggedésre, a tervek szerint a verseny 2017-ben visszatér Vácra!

A tavalyi verseny videó-összefoglalója megtekinthető a DDC honlapján, az idei vetélkedő részletei szintén a vállalat weboldalán érhetőek el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments