Váci fényképeskönyv – a bemutatón engedménnyel

Forró Katalin és Csukovics Anita kötete-700Újabb érdekes és hasznos könyvet foghatnak a kezükbe a váciak: Csukovits Anita és Forró Katalin jóvoltából a hónap folyamán Váci fényképeskönyv címmel új múzeumi kiadvány jelent meg.

“Az elkészült fotó olyan valóságelemeket ábrázol, amelyek léteznek ugyan, de csak a kamera képes felfedezni azokat. Az ábrázolt valóság egyszerre objektív és szubjektív is. A világ pontos mása a fotó, ugyanakkor a kiragadott, a kiválasztott pillanat mindig a fotográfus látásmódját is tükrözi. A fotó már elkészülte pillanatában emlékké válik, történeti forrássá akkor lesz, ha megszólaltatjuk. A fénykép egyszerre írott és tárgyi forrás is, hiszen a kép tájékoztat a korszak technikai fejlettségéről, a korszak társadalmában betöltött eszközszerepéről, ugyanakkor, mint dokumentum az ábrázolt képi valóság fontos információval szolgál a kutató, vagy csak kíváncsi érdeklődő számára…” – olvasható a fülszöveg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Központi Gyógyszertár Vác

A könyv bemutatóját február 1-jén, hétfőn 17 órakor tartják a Memento Mori & Ars Memorandi – Kapuk a múltra kiállítóhely nagytermében (Vác, Március 15. tér 19.) A részvétel mindenki számára ingyenes!

A meghívó szerint a vendégeket köszönti: Forró Katalin múzeumigazgató, történész, a kötetet bemutatja: Cservenák Péter, a FORTE Fotóklub elnöke.

A program ideje alatt a kötetet kedvezményes áron (-10 %) lehet megvásárolni a helyszínen! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments